Nyrups organisation scorer millioner af skattekroner – uden at kommuner kender ejerforholdene

Del artiklen her:

Når en forening søger om offentligt tilskud er kravet normalt, at det oplyser hvem ejerkredsen er. Men sådan forholder det sig langt fra for Headspace, der blev stiftet af Poul Nyrup Rasmussen.

Headspace Poul Nyrup Rasmussen

– Headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Her er ingen problemer for store eller små, og du kan tale om alt fra selvværd, uddannelsestvivl og angst til destruktive tanker, præstationspres og kærestesorger. Alt foregår på unges præmisser, og alle unge kan være fuldstændigt anonyme, hvis de ønsker det.

Sådan lyder en del af den omtale, som Headspace giver af sit selv på sin hjemmeside. En organisation som blev stiftet af Poul Nyrup Rasmussen, hvilket i høj grad skete efter australsk forbillede. Således har der i årtier kunne findes Headspace-centre i en række australske byer, hvor fokus blandt andet har været på at hjælpe Australiens oprindelige befolkning.

Læs også : Nyrup påstod hans organisation havde hjulpet 30.000 med at komme i uddannelse : Mange var dog allerede i fuld gang – og organisationen selv mener tallet er forkert

Men i modsætning til hvad der kendes fra Australien, kan det være meget svært at gennemskue, hvilke personer der er de endelige ejere af Headspace i Danmark – og dermed opnår adgangen til de mange millioner kroner, som organisationen hvert år modtager fra de offentlige organisationer.

Her under også, hvordan den reelle ejerkreds bliver aflønnet.

Billund Kommunes oplysninger om ejerforholdene bag Headspace

 

Kommune : Spørg Headspace om deres ejerforhold

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunerne hvor Poul Nyrup Rasmussens organisation igennem de seneste år har opnået millionstore bevillinger, har man ikke et reelt overblik.

Læs også : Nyrups organisation sætter rekord : Påstår at have hjulpet 5% af indbyggerne i Aabenraa Kommune med psykiske, sociale og uddannelsesmæssige problemer

Fra Billund Kommune lyder det således, at man kun har et begrænset kendskab til, hvem der reelt står bag Poul Nyrup Rasmussens organisation. I stedet henviser man fra Billund Kommune, der er blandt de absolut største bidragsydere til Headspace, til, at der foretages søgninger i offentligt tilgængelige registre som CVR. Spørger man Aalborg Kommune, der også har bevilget millioner af kroner til Headspace, opfordrer man til selv at kontakte organisationen, for at høre nærmere om dens ejerforhold.

Læs også : Nyrups organisation scorer kassen på projekt med minimal søgning : Tjener 13.400 kroner per samtale med udsatte børn og unge

Fra Fredericia Kommune lyder det desuden, at man ikke forud for selv store bevillinger har stillet krav om, at Headspace har skullet fremsende årsregnskaber. Det på trods af at det ellers er et normalt krav for selv små almennyttige foreninger, at de ikke kan modtage kommunale tilskud, hvis ikke der sker fremsendelse af årsregnskaber.

Aalborg Kommunes oplysninger om ejerforholdene bag Headspace

 

Headspace : Se en anden hjemmeside

Følger man opfordringen fra Aalborg Kommune og spørger Headspace om hvem der er organisationens egentlige ejere, bliver man henvist til en anden organisation. Det fremgår af en email, som Søren Mejrup, særlig rådgiver hos Headspace, har sendt til Journalista.dk :

– Headspace er et initiativ under Det Sociale Netværk, som driver en række sociale initiativer med særligt sigte på at hjælpe sårbare unge. Projekterne er ikke selvstændige enheder, men en del af Det Sociale Netværk, som er en nonprofit-organisation, der bygger på civilsamfundets frivillige indsats og fagligt ansatte. Vi henviser også til Det Sociale Netværks hjemmeside.

Læs også : Nyrups fede finte : 17 kommuner betaler husleje og lønninger til hans projekt – plus millioner i kontante tilskud

Hverken Søren Mejrup eller andre hos Headspace er dog vendt tilbage med oplysninger om, hvilke fysiske personer, der ejer Det Sociale Netværk.

Fredericia Kommunes oplysninger om ejerforholdene bag Headspace

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*