Stjernernes festlige Sankt Hans-arrangementer : Østjysk kommune betaler fast 28.500 kroner for 20 minutters arbejde

Del artiklen her:

Når Randers Kommune afholder sit årlige Sankt Hans-arrangement, er der garanti for deltagelse af kendisser til at holde båltalen – hvilket i dén grad sker på skatteydernes regning.

Randers Kommune

En af sommerens faste traditioner er, at der i forbindelse med Sankt Hans afholdes en række forskellige arrangementer landet over. Typisk ved at der tændes et bål, hvor en indkaldt båltaler holder en lille tale om eksempelvis den forestående sommer.

Den slags plejer normalt at være noget, som taleren gør gratis. Eksempelvis fordi talen afholdes af et byrådsmedlem, som er indbudt af arrangøren, en lokal sportsklub. Men sådan forholder det sig langt fra i Randers, hvor den årlige midsommerfejring er garanti for deltagelsen af kendisser, som er hyret ind for at holde båltalen. Hvilket langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne, for som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, bruger Randers Kommune markante beløb på at hente talere ind, selv om de kun optræder mellem 15 og 20 minutter.

Læs også : På søndag i Randers : Hammerslag-vært hylder hjembyen – for 1.400 kroner i minuttet

I år var det således Christian Degn, der lagde vejen forbi Randers ved årets Sankt Hans-arrangementet. Det modtog Hammerslag-værten 28.250 kroner for, selv om der kun var tale om en kortvarig optræden.

Aftaler indgået af Randers Kommune i forbindelse med Sankt Hans-arrangementer

 

Peter A.G. minimalt billigere end andre båltalere

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Randers Kommune, opnåede Christian Degn dermed det, som må anses for at være standardaflønningen for båltalere ved den kommunale Sankt Hans-fest.

Læs også : Flere hundrede tusinde kroner brændt af på lysende bogstaver : Alternativ branding i Randers

Det skyldes ikke kun, at det også var aflønningen ved 2018-udgaven af Sankt Hans-festen i det kronjyske, men også at andre talere også har fået det de forudgående år. Således måtte skatteyderne af med dette beløb, da DR-værten Tine Gøtzsche sidste år lagde vejen forbi Randers, for her at holde årets båltale. Det forudgående år var det Mads Christensen, som også modtog en betaling på 28.250 kroner. Ligesom skatteyderne også måtte punge ud med samme beløb, da det i 2016 var sangerinden og tv-værten Annette Heicks tur, til at lægge vejen forbi det randrusianske Sankt Hans-bål.

Læs også : Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

Eneste undtagelse de seneste år, har været Gnags-forsangeren Peter A.G. Nielsen. Tilbage i 2015 modtog han en betaling på 26.900 kroner, for at holde dette års båltale.

Aftaler indgået af Randers Kommune i forbindelse med Sankt Hans-arrangementer

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*