Direktør hos Københavns Kommune scorer millionløn efter kæmpe lønforhøjelse – og bonus på 937.500 kroner for at Tour de France kommer til Danmark

Del artiklen her:

Allerede flere år inden at Tour de France starter i Danmark, har lederen af sekretariatet på Københavns Kommune sikret sig en særdeles fornuftig indtjening.

Tour de France Københavns Kommune

juristkontoret

Tidligere på året blev det offentliggjort, at 2021-udgaven af Tour de France starter i Danmark. Det blandt andet med en prolog i København, ligesom der efterfølgende køres tværs over landet, så Sønderborg bliver sidste danske stop på Tour-karavanen.

Men lige så hurtigt at man fra politisk hold var med at melde ud at udgifterne til Tour-starten ville blive begrænsede, lige så besværligt har det været at få oplyst, hvilke reelle udgifter cykelløbet vil medfører for skatteyderne. Herunder også hvilke indtægter, som Alex Pedersen, der har rang af leder af det sekretariat under Københavns Kommune som arrangerer den danske Tour-start, skal have.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

For medarbejdere hos Københavns Kommune har nemlig flere gange skriftligt overfor Journalista.dk benægtet, at det tidligt i forløbet blev besluttet, at Alex Pedersen skulle have udbetalt en bonus på 1.500.000 kroner via sit selskab JAAP Consult, som han er indehaver af sammen med en partner

Underforstået at de formentligt deler indtægterne, så de hver sikrer sig 750.000 kroner for at have skabt kontakten til Tour de France-ledelsen.

Faktura fra JAAP Consult til Alex Pedersens arbejdsgiver på Københavns Rådhus

 

Alex Pedersen afsendte stor faktura til sin egen arbejdsgiver – som ikke behandlede den i månedsvis

Men det ligger dog nu fast, at JAAP Consult har fået udbetalt sin bonus. Det skete i dagene op til sommerferien, hvor det på et bestyrelsesmøde blandt deltagerne i selskabet der er den juridiske konstruktion bag den danske Tour-start, blev besluttet at overføre beløbet på de 1.500.000 kroner til JAAP Consult. Det skete dog ved samtidig at lægge moms oven i beløbet, så udbetalingen til Alex Pedersen og hans samarbejdspartner, kom til at lyde på i alt 1.875.000 kroner – eller 937.500 kroner til hver af JAAP Consults to partnere.

Læs også : Veggerbys fede fidus : Scorede millioner på at køre tour med arbejdsløse

Udbetalingen skete på baggrund af en faktura, som JAAP Consult havde sendt flere måneder tidligere til Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S, hvis sekretariat er placeret under Københavns Kommune. Vel og mærke samme organisation, hvor Alex Pedersen selv har været ansat siden efteråret 2018. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Københavns Kommune.

Læs også : Mens Aarhus Kommune skærer ned for over 200 millioner kroner : Bruger alligevel 1.250.000 kroner på at sponsorere golfturnering – i Silkeborg

En ansættelse hvor Alex Pedersen på trods af at have været ansat i under et år, allerede har sikret sig en markant lønforhøjelse. Således tjente han i forbindelse med sin oprindelige ansættelse som konstitueret direktør for Tour de France-sekretariatet 64.743 kroner om måneden, hvortil kommer pensionsindbetalinger fra Københavns Kommune. Per 1. maj i år er Alex Pedersen blevet fastansat som direktør for Tour de France-sekretariatet, hvilket er sket til en månedsløn på 75.000 kroner, hvortil kommer pensionsindbetalingerne fra hans arbejdsgiver.

Læs også : Arbejdsløs og nyuddannet ansat i sin mors afdeling uden cheferne blev informeret – til en løn på 530.000 kroner om året

Typisk består pensionsindbetalingerne af et tillæg på 17.5 procent af den almindelige løn, hvorfor Alex Pedersen må forventes at have en samlet årlig indtjening på 1.057.500 kroner som chef for det kommunale sekretariat.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*