Veggerbys fede fidus : Scorede millioner på at køre tour med arbejdsløse

Del artiklen her:

Jens Veggerby gik økonomisk i udbrud på et projekt for Hedensted Kommune, hvor han sammen med en gruppe unge arbejdsløse tog turen op ad Tour de Frances mest legendariske bjerg.

– Fem måneders træningsforløb og coaching af en gruppe unge fra Hedensted kommune, afslutning med 12 dages cykeltur til Frankrig og op af Alpe D’Huez.

Sådan lyder den kortfattede omtale på Veggerby Sport & Kultur’s hjemmeside af projektet, som firmaet under ledelse af sin direktør Jens Veggerby i 2013 og 2014 udførte for den østjyske kommune. Beskæftigelsesprojektet gik under navnet U-turn13 og U-turn14, hvor den tidligere professionelle cykelrytter og hans firma på kommunens regning skulle træne en gruppe arbejdsløse til at cykle til og op ad Alpe D’Huez.

Hvad Veggerby Sport & Kultur ikke fortæller på hjemmesiden er, hvor meget skatteyderne fik lov til at betale for konsulentydelserne. Udgifter der ifølge en aktindsigt opnået af Journalista.dk fastslår, at det langt fra kun kan have været ønsket om at hjælpe udsatte unge der drev værket.

Betalingen var nemlig ganske fornuftig, for at agere hjælperyttere for nogle af Hedensted Jobcenters unge arbejdsløse.

3 millioner skattekroner for kommunale cykelture

Helt præcist lød regningen på 2.996.668,75 kr. svarende til, at skatteyderne i 2013 betalte Jens Veggerbys firma 1.362.581,05 kr. og i 2014 1.634.087,70 kr. En meget væsentlig del af regningen dækker ifølge de fremsendte bilag over arbejdslønnen til Jens Veggerby og hans ansatte, der bedømt på de udlevere bilag modtog 5.000 kr. per arbejdsdag eksklusiv moms.

Udgifter der hurtigt løb op for skatteyderne, da Jens Veggerby & Co i den grad var en flittig gæst i den lille østjyske kommune. I 2013 udfakturerede Veggerby Sport & Kultur regninger for 708.750 kr., hvilket steg betydeligt det efterfølgende år. Her honorerede embedsmændene i Hedensteds jobcenter fakturaer for 1.091.250 kr., hvilket alene dækkede over dagene hvor jobcentrets cykelhold blev trænet af Jens Veggerby eller hans ansatte.

Da jobcentrets udvalgte cykelryttere blev sendt afsted mod de franske alper sommeren 2013 og 2014, må der således have været tale om et Danmarks mest veltrænede amatørcykelhold. Det var i hvert fald et af de absolut dyreste.


Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*