Vejle Havns alternative jagtklub : 89 kilo ænder, tøj, knive og våd julefrokost

Del artiklen her:

Drift af en kommunal havn, lyder ikke umiddelbart som en speciel festlig opgave. Men sådan forholder det sig ikke i Vejle, hvor ansatte og bestyrelsesmedlemmer over repræsentationskontoen har fået betalt mad, jagtudstyr og fugtig juleafslutning.

– Havnen i sig selv, er utrolig økonomisk stabil, og spiller allerede en stor rolle i konkurrencen mellem de danske havne.

Sådan omtaler den kommunale Vejle Havn sig selv på sin hjemmeside hvor det samtidig oplyses, at den mener at have en meget tæt dialog med kunder i såvel ind- som udland.

Hvad der dog ikke fremgår er, at ledelsen ikke står tilbage for at bruge mangler midler på rejser og repræsentation. Journalista.dk har eksempelvis tidligere dokumenteret, at Vejle Havn har taget på studieture til byer uden havne. Ligesom Journalista.dk via aktindsigter har kunnet fastslå, at de kommunale havnefolk også har været særdeles rundhåndede under studieture til eksotiske destinationer.

Men det er ikke kun i udlandet, at Vejle Havns ledelse gerne finder repræsentationskontoen frem. Journalista.dk kan nu via nye opnåede aktindsigter afslører, at kontoen blandt andet har været brugt i sammenhænge med i bedste fald minimal forbindelse til havnens daglige drift. På samme måde som ledelsen også gerne går forrest, når der skal holdes en god fest.

Storindkøb af ænder på havnens regning

Blandt bilagene Journalista.dk har opnået aktindsigt i, er en regning fra Hopballe Mølle. Her indkøbte Vejle Havn i slutningen af 2014 intet mindre end næsten 89 kilo ænder, hvilket løb op omkring 12.000 kr.

Bedømt på en række andre bilag udleveret af Vejle Havn, synes indkøbet af ænder langt fra at være tilfældigt. For havnens ledelse har eksempelvis brugt repræsentationskontoen til at betale for en lang række jagtrelatede indkøb hos Østjysk Våbenhandel i Hedensted.

Her fik repræsentationskoen eksempelvis lov til at betale for indkøb af Fjällräven Iceland Trousers med efterfølgende oplæg, Ecco-sko og lommelygter.

Blandt den kommkunale havns andre indkøb hos Østjysk Våbenhandel, kan onævnes de eksklusive vandrestøvler Banks GTX og bægre af stål.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*