Dyr hjælperytter : Skatteyderne redder Kyllingen

Del artiklen her:

Lukrativ aftale med Hedensted Kommune sikrer Michael Rasmussen indtjening i en størrelsesorden, så han alligevel ikke behøver at blive rejsende i sko og strømper.

– Denne her Tour kommer til at afgøre, om jeg kan sidde ved Gardasøen og drikke Cappuccino resten af mine dage, eller om jeg kommer til at blive rejsende i sko og strømper.

Sådan udtalte Michael ”Kyllingen” Rasmussen til BT i 2007, forud for årets Tour de France. Netop det år hvor rytteren med tilnavnet Kyllingen for alvor brændte igennem i det danske mediebillede, ved længe at have hvad der lignede en afgørende føring i det traditionsrige etapeløb. For bagefter iført den gule førertrøje at blive hevet ud af løbet af sit hollandske hold, der mente at danskeren var for dopet til at fortsætte.

Journalista.dk kan nu via aktindsigter afslører, at den tidligere Vild Med Dans-deltager ikke nødvendigvis behøver at finde kufferten frem for at blive salgsrepræsentant. Via en lukrativ kontrakt med Hedensted Kommune, er han nemlig sikret hvad der ligner en normal årsløn for en omrejsende sælger.

Men det vel og mærke via et antal arbejdsdage, der langt fra er normale på det kommunale arbejdsmarked.

 

210.000 kroner for at køre til Alpe d’Huez

Det sker i det lokale jobcenters U-turn15, hvor Michael Rasmussen i 2015 viderefører et projekt startet af en anden tidligere professionel cykelrytter Jens Veggerby. Det består i træne unge arbejdsløse til at cykle hele vejen til og op ad Alpe d’Huez, der må anses for det mest legendariske bjerg i Tour de France.

Ifølge aktindsigten betaler Jobcentret i Hedensted 5.000 kr. eksklusiv moms om dagen for hver af de 12 træningssessioner, det er aftalt Michael Rasmussen skal stå i spidsen for. Det fremgår ikke umiddelbart af aktindsigten, hvor mange dage hver træningssession løber over. Men er der blot tale om en enkelt dag per træningssession, løber udgiften eksklusiv moms op i 60.000 kr. Samtidig stiller Kyllingen sig til rådighed for et amatørcykelløb i Hedensted og andet cykelarrangement i Hedensted, hvilket står opført til hver at vare en dag.

Hertil kommer lønnen for selve turen til Alpe D’Huez, som er aftalt til 216.000 kr. – plus moms.

En udgift der dog kan blive mindre for kommunen, hvis ikke kommunen ser sig i stand til at gennemføre projektet i sin helhed.

Fuldføres U-turn15 løber udgiften inklusiv moms for skatteyderne til Kyllingens firma MR Tranding & Consulting ApS derved op i minimum 357.500 kroner.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*