Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

Pressefoto fra Rigspolitiet
Del artiklen her:

Den seneste tid har Rigspolitichefen været under kraftig beskydning i forhold til, om man fra hans side har tegnet et lidt for rosenrødt billede af kriminaliteten i Danmark. Men kritikken afspejler sig dog ikke i, hvad skatteyderne betaler i løn til ham.

Rigspolitiet

Når man fra mediernes side de seneste år har spurgt Rigspolitiet om hvordan udviklingen har været i kriminalitetsbekæmpelse, er det typisk den samme forklaring, man har fået igen og igen. Nemlig at der eksempelvis er blevet færre overtrædelser af den strenge voldsbestemmelse i Straffeloven, ligesom man fra Rigspolitiet fast har slået på, at der tilsyneladende i det hele taget bliver begået færre overtrædelser af Straffeloven.

Læs også : Rigspolitiets dyre kajplads : Betalte 40.000 kroner dagligt for at ét skib kunne lægge til kaj

Udmeldinger der er kommet i forlængelse af, at man fra offentlighedens side har haft en hel anden oplevelse – nemlig at der oftere bliver begået hård vold, ligesom at opfattelsen har været at det efterhånden ikke kan betale sig at anmelde eksempelvis tyverier og indbrud, fordi ordensmagten kun i meget begrænset omfang efterforsker denne type af kriminalitet.

Unanset hvilken side af bordet der har ret i betragtningerne, er der dog én ting der ligger fast. Nemlig at skatteyderne fast udbetaler meget store lønninger til politiets topfolk, hvilket endda indenfor de seneste år har været stærkt stigende.

Oversigt over lønforhold for ledelsen hos Rigspolitiet

 

Eksplosiv lønudvikling indenfor få år for Rigspolitichefen

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos landets politikredse samt Rigspolitiet. Organisationen som er den højeste i Danmark, når det kommer ledelse af politiet – hvilket i praksis sker af Rigspolitichefen, Jens Henrik Højbjerg.

Læs også : Dyrere end luksussuiten på Hotel d’Angleterre : 11.878 kroner per overnatning for 222 politibetjente under Folkemødet

Hans samlede indtjening stod i 2014 skatteyderne i 1.446.314 kroner, når der ikke kun sker medregning af den almindelige løn, men også arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og såkaldte engangsvederlag – det vil eksempelvis sige bonusser udbetalt i forlængelse af, at der skete opfyldelse af forskellige mål. En sådan kom til udbetaling i 2015, hvilket var med til at gøre, at Jens Henrik Højbjerg nåede en samlet løncheck på 2.143.942 kroner. Siden da er Rigspolitichefens løn dog faldet en smule, da han i 2018 samlet kunne se 1.842.077 kroner gå ind på sin lønkonto.

Læs også : Til Bornholm med stil : Rigspolitiet chartrede privatfly til 1.121.000 kroner

Eller hvad der svarer til, at han også i 2018 tjente langt mere, end sin politiske chef, justitsministeren. Det skyldes at menige ministre som eksempelvis justitsministeren, årligt aflønnes med omkring 1.2 millioner kroner, mens statsministerens indtjening lyder på omkring 1.5 millioner kroner.

 

Væsentlige lønstigninger også til andre hos Rigspolitiets top

Jens Henrik Højbjerg er dog langt fra den eneste ledende medarbejder hos Rigspolitiet, som de seneste år har haft en væsentlig indkomststigning. Det drejer sig eksempelvis også om chefen for politiområdet, som i 2014 i alt tjente 1.287.646 kroner.

Læs også : Arbejdsløs og nyuddannet ansat i sin mors afdeling uden cheferne blev informeret – til en løn på 530.000 kroner om året

Sidste gang stillingen har været besat i et helt kalenderår var i 2017, hvor aflønningen i alt hed 1.443.814 kroner. Rigspolitiets økonomidirektør har indenfor de seneste år også opnået en væsentlig lønfremgang, da den samlede lønpakke i 2014 lød på 1.341.619 kroner. 2016 har foreløbigt været året, hvor stillingen sidst har været fuldt besat, hvor indtjeningen nåede op på 1.505.583 kroner.

Læs også : På søndag i Randers : Hammerslag-vært hylder hjembyen – for 1.400 kroner i minuttet

Store lønforhøjelser har der også været til Rigspolitiets HR-chef, som i 2014 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og diverse bonusser kunne sætte 990.261 kroner ind på kontoen. Seneste kalenderår hvor stillingen var fuldt besat var i 2017, hvor lønnen var steget til 1.170.988 kroner.

Del artiklen her:
4 Comments

  • TV-medier …? Mener du DDR ..?
   DDR er så subjektiv at det tangerer en lang flod af løgne. DDR spiller og danser alene efter de røses piber ..
   Så nej, @Grete Lund hverken DDR eller søsterkanalen TV2 kunne på noget tidspunkt drømme om, at skyde sig selv så effektivt i forden, ved at offentliggøre … fakta i Danmark.
   Men du, Grete Lund kan dele artiklen utallige gange på f.eks. FaceBook … så har du gjort en rigtig god gerning … for danskerne og Danmark …

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*