Dyrere end luksussuiten på Hotel d’Angleterre : 11.878 kroner per overnatning for 222 politibetjente under Folkemødet

Pressefoto fra Rigspolitiet
Del artiklen her:

Der blev i dén grad gået til stålet, da Rigspolitiet skulle stå for indkvarteringen af politibetjente under Folkemødet i 2017. Det skete på et hotelskib, hvis udgifter kan sammenlignes med Danmarks absolut dyreste hotelværelser.

Rigspolitiet Folkemøde

47.500 kroner.

Så meget kostede det ifølge Politiken, hvis man foråret 2016 lejede Royal Suite på det legendariske Hotel d’Angleterre på Konges Nytorv i centrum af København. Et suite på 150 kvadratmeter, hvis to soveværelser giver god plads til, at der kan sove minimum 4 personer på det, som i hotelmæssig sammenhæng må anses for at være Danmarks mest eksklusive adresse. Deles 4 personer om den store suite, må de således af med 11.875 kroner hver, for på den måde at kunne sove standsmæssigt.

Læs også : Prisen for politiets deltagelse ved Folkemødet i 2017 : 26.800.000 kroner

Der er dog en udfordrer til den titel, når Folkemødet går i gang. For som aktindsigter opnået af Journalista.dk dokumenterer, synes der ikke at være nogen øvre grænse for, hvad skatteyderne skal betale for indkvartering på Bornholm. Specielt ikke når det drejer sig om den måde, som den store delegation af politibetjente og andre med tilknytning til ordensmagten indkvarteres på.

I 2017 skete det nemlig på et hotelskib, som lå for anker i Rønne Havn.

Udgifter i forbindelse med Rigspolitiets leje af hotelskib i forbindelse med Folkemødet 2018

 

Rigspolitiet : Vi er ansvarlige for sikkerheden under Folkemødet

Ifølge de fremsendte bilag fra Rigspolitiet til Journalista.dk efter reglerne om aktindsigt, kostede det i alt skatteyderne 13.185.022 kroner, at indkvartere de udsendte politibetjente under Folkemødet på hotelskibet Bibbi Stockholm. Et hotelskib der ifølge sin hjemmeside, består af 222 enkeltværelser – og en række andre faciliteter som eksempelvis opholdsrum, spisesal og bar.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

Overføres udgifterne på 13.185.022 kroner til hver af de formodede 5 overnatninger de udsendte politibetjente foretog på skibet under Folkemødet, betyder det at udgiften opgjort per politibetjent per overnatning, stod skatteyderne i 11.878 kroner. Eller lige præcis dyrere, end hvis 4 personer havde overnattet i soveværelserne på Hotel d’Angleterres luksussuite.

Læs også : Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Hos Rigspolitiet ønsker man ikke at forholde sig til, hvorvidt prisen på 11.878 kroner per overnatning for de udsendte politibetjente, var en fornuftig måde at bruge skatteydernes penge på eller ej. I stedet oplyser dets presseafdeling i en email til Journalista.dk, at udgifterne til overnatningerne blev fastlagt via et udbud :

– Politiet er ansvarlig for at opretholde sikkerheden under Folkemødet og dermed bidrage til, at det kan være en festlig begivenhed med fokus på demokratiet og de politiske diskussioner. I den forbindelse er det nødvendigt at flytte et større antal politifolk til øen i de dage, hvor Folkemødet finder sted. Det er – som de fleste formentligt er bekendt med – meget vanskeligt at finde indkvartering til så mange personer i på Bornholm i netop den periode, hvor Folkemødet finder sted. Rigspolitiet sendt i 2017 indkvarteringen i udbud og firmaet bag hotelskibet stod for det billigste tilbud, som levede op til politiets krav.

Udgifter i forbindelse med Rigspolitiets leje af hotelskib i forbindelse med Folkemødet 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*