Prisen for politiets deltagelse ved Folkemødet i 2017 : 26.800.000 kroner

Del artiklen her:

Når den politiske og administrative top samles til Folkemøde på Bornholm, er det ikke nogen billig oplevelse for skatteyderne. Det kan blandt andet ses ud af de omkostninger, der var forbundet med politiets tilstedeværelse.

Folkemødet

– Et vist antal politifolk bliver indkvarteret på hoteller i det storkøbenhavnske område. På daglig basis vil de, der skal på vagt, blive fløjet fra Roskilde til Rønne, og retur, i et af Forsvarets fly, som vi har hyret til formålet.

Sådan lød det fra Bjarne Sørensen, leder af Center for Operation i Rigspolitiet, da han foråret 2017 overfor mediet Dansk-Politi.dk fortalte om forberedelserne til Folkemødet 2017. Et Folkemøde som politiet ville være markant til stede under, hvilket ville medfører en lang række logiske udfordringer for ordensmagten.

Læs også : Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

Ikke kun i forhold til at flyve medarbejdere frem og tilbage mellem København og Rønne, men også fordi en lang række af politifolkene skulle indkvarteres på klippeøen i forbindelse med den årlige politiske festival.

Rigspolitiets udgifter til Folkemødet 2017

 

Markant politimæssig tilstedeværelse på Bornholm

Udfordringer der også kunne aflæses på den regning, som skatteyderne måtte betale for politiets deltagelse ved Folkemødet i 2017 – og som fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos Rigspolitiet.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

Her af fremgår at skatteyderne måtte af med i størrelsesordenen 26.800.000 kroner, for at beskytte politikere, meningsdannere, mediefolk og andre besøgende til Folkemødet. Et beløb der ikke kun dækker over flyvningerne frem og tilbage mellem København og Bornholm, men eksempelvis også det store hotelskib, som man fra politiets side havde lejet og placeret i Rønne Havn.

Læs også : Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Et hotelskib som ifølge sin hjemmeside har plads til omkring 220 overnattende gæster, hvilket tilsyneladende langt fra var nok, da ordensmagten drog til Folkemødet 2017.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*