Rigspolitiets dyre kajplads : Betalte 40.000 kroner dagligt for at ét skib kunne lægge til kaj

Pressefoto fra Rigspolitiet
Del artiklen her:

Folkemødet er den absolutte højsæson på Bornholm. Det kan også ses på de opkrævede priser, når skibe anløber under den årlige politiske festival.

Rigspolitiet Folkemødet

– Så skal vi udlejere af sommerhuse/lejligheder igen have en over næsen. Vi ødelægger Folkemødet med vores griskhed. Jeg har, ligesom mange andre, gjort folkemødeugen til en højsæsonuge. Det er vel rimeligt, når jeg får 10 gange så mange forespørgsler på den uge som på uge 29.

Sådan lød det fra sommerhusudlejeren Poul-Jørgen Videslet, da han tilbage i 2016 udtalte sig til Bornholms Tidende i forbindelse med den kritik, som var blevet rejst af de priser, deltagere ved Folkemødet afkræves. Men ifølge Poul-Jørgen Videslet var kritikken skudt forbi målet, hvilket blandt andet kunne ses ved de fakturaer, som Bornholms Kommune sendte ud i forlængelse af Folkemødet.

Læs også : Prisen for politiets deltagelse ved Folkemødet i 2017 : 26.800.000 kroner

Kritikken tog til i styrke under Folkemødet i 2017, da det ikke var udsædvanligt at priserne på Bornholm var højere, end hvad man eksempelvis kan opleve i Skagen i højsæsonen. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, så er det bestemt ikke kun sommerhusudlejerne, der har en iøjnefaldende indtjening under Folkemødet.

Udgifter i forbindelse med Rigspolitiets leje af hotelskib i forbindelse med Folkemødet 2018

 

Ingen kommentarer til prisniveauet fra Rønne Havn

Ifølge fremsendte bilag fra Rigspolitiet til Journalista.dk, blev det nemlig en særdeles bekostelig affærer, da hotelskibet Bibbi Stockholm lagde til kaj i Rønne Havn i forbindelse med Folkemødet 2017. Det var på dette skib, at 222 politifolk overnattede i forbindelse med 2017-udgaven af Folkemødet.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

De fremsendte bilag viser, at udgifterne til såkaldte havneomkostninger inklusiv moms, stod skatteyderne i 305.731 kroner. Hertil kom så det, som er omtalt som ”Leje af havneareal med parkeringsområde”, hvilket Rigspolitiet inklusiv moms, betalte 200.000 kroner for. Eller hvad der svarer til en samlet udgift på 505.731 kroner for de 13 dage, som Bibbi Stockholm lagde til kaj i Rønne Havn i perioden mellem den 7. og 20. juni 2017.

Læs også : Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Opgøres det per dag betyder det, at skatteyderne betalte 38.902 kroner per dag for, at Rigspolitiets charterede hotelskib, kunne placeres i Rønne Havn. Omregnes det til timeprisen, løber den op i 1.620 kroner.

Læs også : Politikere lovede at skære ned på Folkemødet – men vestjyder fortsatte alligevel kæmpe forbrug på Bornholm

Udgifter i forbindelse med Rigspolitiets leje af hotelskib i forbindelse med Folkemødet 2018

 

Rønne Havn : Det er faktisk billigt

Hos Rønne Havn anser man dog ikke prisen for besøget af Bibbi Stockholm som ét, der har været unødvendigt dyrt for Rigspolitiet. Overfor Journalista.dk oplyser havnens kommunikationsafdeling i en email, at man som udgangspunkt ikke kommentere på de priser, man aftaler med kunder. Men at man til dels vil gøre en undtagelse i forbindelse med Rigspolitiets brug af Rønne Havn under Folkemødet 2017. Det skyldes ifølge havnen, at man ikke kan genkende de beløb, som Rigspolitiet blev opkrævet via et privat selskab, der havde vundet et udbud om at stå for at organisere politifolkenes ophold på Bornholm :

– Vi har en politik om, at vi ikke kommenterer på vores kunders regninger samt de kundeaftaler, vi indgår. Men jeg kan dog nævne, at vi ikke kan genkende de enkelte beløb på de bilag, du har fremsendt. Til sammenligning kan jeg dog oplyse, at et krydstogtskib på 25.000 BT, der eventuelt ville benytte havnens eneste krydstogtkaj i højsæsonen i 2017, skulle have betalt DKK 79.500 pr. benyttet 36 timers periode inklusiv ISPS-afgifter, hvilket vil give en samlet pris for 13 dage på DKK 715.500. Hertil kommer de gældende bil- og pax-udgifter samt leje af kajareal med eksklusivitetsret, hvilket betyder uhindret adgang til arealet og ingen mulighed for fra havnens side, at kunne anvende arealet til øvrige havnerelaterede aktiviteter i perioden.

Fra havnens side oplyses det samtidig, at man mener at have givet et godt tilbud til politiets skib :

– Vi mener dermed at have tilbudt et fornuftigt prisniveau, dels set i relation til hvad alle andre skal betale for havnerelaterede ydelser hos Rønne Havn A/S og dels set i relation til den forretning, vi potentielt kunne have haft i den pågældende periode.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*