Til Bornholm med stil : Rigspolitiet chartrede privatfly til 1.121.000 kroner

Del artiklen her:

Politiets tilstedeværelse under Folkemødet i 2017 blev en særdeles dyr oplevelse for skatteyderne. Det skyldtes blandt forbruget af privatfly, når ordensmagten skulle til og fra Bornholm.

Rigspolitiet Folkemødet

– I mine øjne har vi gjort alt, hvad vi kunne for at gøre Folkemødet til et ligeså sikkert sted, som det har været siden 2011. Vi har selvfølgelig skruet op for ressourcerne, og det er for at imødegå lignende hændelser, som dem vi har set i England og Frankrig.

Sådan lød det fra Mikael Schollert, kommunikationsansvarlig hos Bornholms Politi, da han overfor Danmarks Radio fortalte om det forstærkede sikkerhedsopbud, som deltagerne ved Folkemødet kunne forvente i 2017. Til den statslige tv-station fortalte den kommunikationsansvarlige samtidig, at man havde skruet voldsomt op for sikkerhedsforanstaltningerne i forhold til, da Folkemødet løb af stablen første gang i 2011.

Læs også : Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

Hvad man fra politiets side dog omvendt ikke syntes at have den store lyst til at fortælle om, var hvad det ville koste skatteyderne, at sikkerhedsforanstaltningerne var blevet intensiveret ganske kraftigt.

I stedet fremgår det af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Rigspolitiet.

Chartring af fly til Folkemødet 2017

 

Dyre flyvninger – og sejladser i forbindelse med Folkemødet

Det har dog langt fra været en let opgave at få udleveret bilagene fra Rigspolitiet, som på en iøjnefaldende måde i perioder syntes at sylte fremsendelsen, hvorfor den heller ikke skete indenfor forvaltningslovgivningens tidsfrister. En tilbageholdenhed der kan skyldes, at ordensmagten måske ikke har haft den store lyst til at fortælle, hvad skatteyderne måtte af med for flyrejserne mellem København og Rønne i forbindelse med Folkemødet 2017.

Læs også : Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

For ifølge den faktura Forsvarskommandoen kunne sende til Rigspolitiet, kostede flyvningerne i Forsvarets fly 1.121.000 kroner. Ifølge fakturaen var der blot tale om én enkelt flyvning, som gik mellem hovedstaden og lufthavnen i Rønne og retur.

Læs også : Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Det var dog langt fra eneste gang i forbindelse med Folkemødet i 2017, at der blev indsat specielle transporter for politifolkene. Således kostede det skatteyderne lige under 400.000 kroner, at de blev sejlet frem og tilbage mellem Ystad i Sverige og Rønne Havn.

Ekstra sejlader mellem Ystad og Rønne

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*