Mens arbejdsløsheden falder : Antallet af ansatte på jobcentrene stiger og stiger

Del artiklen her:

De seneste år har arbejdsløsheden i Danmark nået et nærmest historisk lavt niveau. Det er sket samtidig med, at antallet af ansatte på landets jobcentre er steget voldsomt.

Jobcentre

Aktuelt ligger arbejdsløshedsprocenten på omkring de 5%, hvilket er væsentligt under, hvad den bare var for år tilbage. Andelen af ledige er derfor så lav, at man reelt kan tale om en historisk lav arbejdsløshed, hvilket dog til en vis grad er regionalt bestemt. Således fremgår det blandt andet af opgørelser fra de forskellige regionale arbejdsmarkedsråd, at nogle egne af Danmark har færre arbejdsløse end andre. Det drejer sig blandt andet om det midt- og vestjyske område, hvor det ikke er unormalt, at kommuner har under 3.5% arbejdsløse blandt de indbyggere, som står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Læs også : Kassetænkning med arbejdsløse : Kommune udbetaler millioner af kroner i løntilskud – til sig selv

Dermed skulle man måske også tro, at der blev længere og længere mellem de ansatte på kommunernes jobcentre, fordi der var færre arbejdsløse at servicere.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos størstedelen af landets kommuner, har dette langt fra været tilfældet i perioden mellem 2014 og 2018.

Antallet af ansatte på jobcentrene i de af landets kommuner som har bevaret Journalista.dks henvendelser

 

Stigning på 15 procent i antallet af medarbejdere på blot 5 år

Således fremgår det af aktindsigterne opnået hos 53 af landets kommuner, at de i 2014 havde 7.972 fuldtidsansatte, opgjort på baggrund af årsværk, i deres jobcentre. En tal der i 2018 var steget til 9.184 fultidsansatte, eller hvad der svarer til en stigning på blot 5 år på 15.2 procent.

Læs også : FC Midtjyllands fede finte : Scorer millioner af kroner på arbejdsløse

En væsentlig del af forklaringen på den store stigning i antallet af medarbejdere på de kommunale jobcentre kan findes i, at der tilsyneladende har været tale om en landsdækkende tendens. Således har langt størstedelen af de 53 kommuner der har fremsendt opgørelser over medarbejdere på deres jobcentre, indenfor de 5 seneste år ansat langt flere medarbejdere – uanset at medarbejderne har fået færre ledige at betjene.

Læs også : Kassetænkning med arbejdsløse : Kommuner ansætter andre kommuners arbejdsløse med løntilskud – betalt af hjemkommunerne

Det drejer sig blandt andet om Randers Kommune, hvis jobcenter i 2014 havde 216 medarbejdere ansat på fuld tid. I 2018 var tallet steget til 269 fuldtidsansatte medarbejdere, hvilket også er en stigning der kendes fra eksempelvis Silkeborg Kommune. Her var der i 2014 96 fuldtidsansatte, mens der i 2018 var 122.

Blandt de få kommuner hvor antallet af medarbejdere på jobcentret er faldet er Mariagerfjord Kommune, som i 2014 havde 107 fuldtidsbeskæftigede på sit jobcenter. Et tal der var faldet en smule i 2018, hvor 105 havde deres daglige gang på det lokale jobcenter.

Del artiklen her:
6 Comments

 1. man skal ikke presse de syge mennesker, ind i død, have mere Nazi agtigt administration, det hjælper intet på sigt, det er raske der gerne vil have fuldtidsstillinger med rette vilkår, der skal til og et sundt landbrug, økologi der skal frem… ikke deres hets, job på særlige vilkår stresse hele familier med børn via deltidsstillinger, flexjob, børn der skal hentes i institutioner, 2 timer til og fra job for individdet.. deltidsstillinger… de leger med ord i statistikkerne og DET er ikke positivt fremskridt.

  • Du har totalt misforstået artiklen, den drejer sig ikke om hvorvidt man skal presse syge menesker ud i job, eller bruge nazimetoder for at få dem i arbejde. Artiklen påpeger det paradoksale i, at jo færre ledige der er på arbejdsmarkedet, desto flere bliver der ansat i jobcentrene, penge der i stedet kunne anvendes på de syge mennesker du bl.a. omtaler.

  • citat:

   Hey Danny Flinker,

   K. Sørensen replied to Your comment on Mens arbejdsløsheden falder : Antallet af ansatte på jobcentrene stiger og stiger. Comment content:

   “Du har totalt misforstået artiklen, den drejer sig ikke om hvorvidt man skal presse syge menesker ud i job, eller bruge nazimetoder for at få dem i arbejde. Artiklen påpeger det paradoksale i, at jo færre ledige der er på arbejdsmarkedet, desto flere bliver der ansat i jobcentrene, penge der i stedet kunne anvendes på de syge mennesker du bl.a. omtaler.”

   ja tiden med dansk statistik sådan er der så meget, flytter lidt syge og pynter på tallene, tænker snart de sociale medier vinder over statsmedierne.

   det vare ikke længe før Fake News sites mister hele deres grundlag og del og hersk reptilerne forsvinder, menneskeheden blomstre og udvikle sig

 2. Det er grotesk det der foregår – statsindført social dumping af værste skuffe…FRIT ARBEJDSMARKED IGEN…UDBUD LIG EFTERSPØRGSEL.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*