5-stjernet luksushotel og dyre flysæder : Kommune sender tre mand på Kina-rundrejse – for 100.000 kroner

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da Randers Kommune sendte en delegation til forskellige kinesiske storbyer – for her blandt andet at møde lokale turistbureauer og studere folkeskoler.

Randers Kommune

For nogle år siden vakte det stor opmærksomhed, da en tilsyneladende tilfældigt udvalgt kinesisk skoleklasse var i stand til fagligt at sætte jævnaldrende danske elever til vægs. Selv om udsendelsen efterfølgende blev kritiseret for at der formentligt havde været tale om en specielt udvalgt kinesisk eliteklasse, betød den alligevel chokbølger igennem store dele af det danske uddannelsessystem.

TV-udsendelsen fik samtidig den konsekvens, at en række af landets kommuner sendte delegationer til Kina. Det for at finde frem til, hvordan man fra kinesernes side havde overhalet de danske elever indenom.

Læs også : Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

Det har blandt andet drejet sig om Randers Kommune, der foråret 2018 sendte tre embedsmænd til flere kinesiske byer. Det her for ikke kun at se nærmere på de lokale folkeskoler, men også for at få et indblik i, hvordan man driver et turistbureau.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Randers Kommune, blev Kina-turen for tre udsendte embedsmænd, langt fra nogen billig oplevelse for skatteyderne.

Program for Randers Kommunes rejse til Kina foråret 2018

 

Berømte kinesiske hoteller indkvartering for embedsmænd

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at de udsendte embedsmænd ikke kun satte sig til rette på nogle af flyets dyreste sæder, da turen gik til Kina. For også under opholdet i forskellige kinesiske storbyer, var fokus på at bo på luksushoteller.

Læs også : NBA-basket og turistoplevelser : Randers Kommune forsøgte at skjule rejser for 569.802 kroner

Da delegationen blev indlogeret i millionbyen Changzhou, var det således på det lokale Marriott Hotel, som ligger placeret i storbyens højeste bygning – hvilket sikrer en fantastisk udsigt. I Pinghu City blev de kronjyske embedsmænd indlogeret på det 5-stjernede Sunlake Hotel, som blandt andet har stået bag store receptioner for fremtrædende kinesiske politikere.

Læs også : Receptionsløver i Zirkus Nemo : Randers byråd fejrede sig selv for 200.000 kroner

Forhold der var med til at gøre, at skatteyderne i alt måtte betale 96.518 kroner, for at de tre embedsmænd kunne komme på Kina-rundrejse.

Randers Kommunes oversigt over udgifter til Kina-rejse

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*