Millionlønninger og kæmpe fødselsdagsreceptioner : Høj bølgegang hos Hirtshals Havn

Hirtshals Havn

Billede : Pixabay
Del artiklen her:

Det kan være både festligt og særdeles givtigt at være ansat i en kommunal havn. Det kan de tale med om i Hirtshals, hvor direktøren tjener over millionen – men alligevel får betalt en kæmpe fødselsdagsreception af skatteyderne.

Hirtshals Havn

– Vi er udsat for et raid.

Sådan har det i generelle vendinger lydt i en intern mail fra Hirtshals Havns ledelse til havnens advokatforbindelse tidligere på året i forbindelse med, at Journalista.dk blandt andet har forsøgt at få afdækket, hvordan lønforholdene er i den kommunale havn. En kritik som havnens ledelse også fremkom med i dagens nyhedsudsendelse hos TV2 Nord, hvor opfattelsen blandt andet var, at Journalista.dk udsatte havnen for et unødvendigt pres i forhold til at udlevere bilag på dets forbrug og aflønning.

Hvad man fra havnens side dog ikke oplyste i udsendelsen var, at den tidligere af Journalista.dk er blevet afsløret i at bruge store beløb på festligholdelse af sin direktør, Jens Kirketerp Jensen. Det skete i forbindelse med hans 50 års fødselsdag sommeren 2015, hvor der blev indbudt til en større sammenkomst på det lokale Montra Hotel.

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk skyldtes den store udgift hovedsageligt, at den kommunale havn betalte for 175 spisende gæster. Samtidig spillede det også ind på den samlede regning på omkring 130.000 kroner, at skatteyderne betalte for underholdning til Kirketerp Jensens fødselsdagsreception, ligesom de også måtte betale for annoncering i blandt andet Børsen.

Udgiftsbilag i forbindelse med Hirtshals Havns fejring af direktørens 50 års fødselsdag

 

Voldsomme lønstigninger på den kommunale havn

I løbet af efteråret offentliggør vi på Journalista.dk en større undersøgelse af ikke kun lønningerne indenfor den traditionelle offentlige sektor, men også hvad ledelserne hos landets kommunale havne hver måned kan sætte ind på lønkontoen. En af de havne der skiller sig ud er Hirtshals Havn, hvilket skyldes iøjnefaldende lønstigninger til ikke kun Jens Kirketerp Jensen, men også hans stedfortræder.

Ifølge de fremsendte opgørelser til Journalista.dk, tjente Jens Kirketerp Jensen inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i 2012 925.937 kroner. I 2013 og 2014 lå direktørens aflønning i samme leje, inden at den i 2015 steg til 951.578 kroner, før den samlede lønseddel for 2016 lød på 1.067.700 kroner.

I runde tal en lønstigning på 5 år for Jens Kirketerp Jensen på 150.000 kroner, hvilket også har været tilfældet for hans stedfortræder. I 2012 tjente hun 755.538 kroner, hvilket langt fra var tilfældet i 2016, hvor den samlede indtjening inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger løb op i 916.994 kroner.

Men for at det overhovedet var muligt at komme så langt i afdækningen af udgiftsniveauet i Hirtshals Havn, har det blandt andet været nødvendigt at afsende flere rykkere til den kommunale havn. I den forbindelse har den overfor Journalista.dk erkendt, at man ikke har overholdt de lovpligtige svarfrister.

Hvilket Hirtshals Havns direktør dog overfor Journalista.dk oplyser, at man reelt ikke anser for at være et problem.

Hirtshals Havns erkendelse af ikke at have overholdt forvaltningslovgivningens svarfrister

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hatten af Bliv endeligt ved med at søge agt indsigt ..Ville ønske jeg havde den samme energi til det.. Det er bund råddent fup og fiduser alle steder. Vi har brug for flere der gider at tage kampen i mod dem ..Prøv og grav i de forskellige bolig selskabers ageren og laden her i Danmark .Og sådan kan man blive ved..

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*