Helle Thorning blev statsminister – og Erling Andersen fik kæmpe lønforhøjelse

Del artiklen her:

Mens skandalerne rasede hos Skat, var der i dén grad lønfest på direktionsgangen. En af de bedst lønnede var Erling Andersen, som for alvor blev kendt i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Erling Andersen, Skat

– Den rejste kritik er ikke forenelig med den vigtige opgave, ledelsen i Skat har med at genopbygge tillid til organisationen og dens generelle omdømme. Derfor her jeg besluttet, at Erling Andersen udtræder af Skats direktion.

Sådan lød det tilbage i 2014 i en pressemeddelelse, som blev udsendt af Skats daværende øverste chef, Jesper Rønnow Simonsen. Det i forbindelse med at Erling Andersen tiltrådte en ny stilling, hvor han skulle styrke det internationale samarbejde omkring skatteopkrævning.

Den reelle degradering af Erling Andersen kom efter, at han havde spillet en afgørende rolle i skandalen om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. Her blev embedsmanden af en række kritikere beskyldt for, at han havde været med til at hjælpe sin partifælle til at blive statsminister.

Mens Erling Andersen havde plads i Skats direktion var det til en løn, som på mange måder lignede den, som Helle Thorning-Schmidt sikrede sig under sin tid i Statsministeriet. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har fået i aflønningen af Erling Andersen.

Oversigt over Erling Andersens aflønning som direktionsmedlem hos Skat

 

Skiftede fra én stilling i Skat til en anden – og fik fratrædelsesgodtgørelse

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk har Erling Andersens lønpakke også indeholdt en markant fratrædelsesgodtgørelse, da han i 2014 forlod en stilling som direktionsmedlem hos Skat, for i stedet at blive ansat i en anden del af koncernen.

Da det skete blev den skandaleombruste embedsmand belønnet med 301.544 kroner, som kom oven i årslønnen på 1.172.303 kroner. Hertil kom samtidig en bonus på 95.000 kroner og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 200.791 kroner, hvorved Erling Andersens samlede indtjening i 2014 endte på 1.769.638 kroner.

Selv om 2014-året var et særdeles godt et af slagsen for Erling Andersen, må de forudgående dog også anses for at have været ganske fornuftige. I 2012 kunne han således fremvise en samlet lønsedler på 1.282.301 kroner, mens den i 2013 lød på 1.460.027 kroner.

Måske lige så iøjnefaldende er den udvikling i grundlønnen, som Erling Andersen oplevede efter at Helle Thorning-Schmidt kom til magten i 2011. Mens den før pensionsindbetalinger og bonuser i 2012 var på 1.046.137 kroner, lød den i 2013 på 1.168.737 kroner, for i 2014 at stige til 1.172.303 kroner.

Med andre ord steg Erling Andersens grundløn på denne korte tid med 126.166 kroner.

På Journalista.dk følger vi den kommende tid op på historien – og bringer blandt andet senere i dag et svar fra Skat om, hvordan Erling Andersen kunne sikre sig så høj en løn.

Skats opgørelser over aflønningen af Erling Andersen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*