Skat : Erling Andersens millionløn helt efter bogen

Del artiklen her:

Kort efter at Helle Thorning-Schmidt kom til magten, fik den omdiskuterede embedsmand Erling Andersen en iøjnefaldende lønforhøjelse – så han tjente langt mere end hende. Men ifølge kollegaerne hos Skat, er det helt logisk.

Erling Andersen, Skat

En af de helt store profiler i forbindelse med valgkampen i 2011 var Skats topembedsmand Erling Andersen, som af højrefløjen blev beskyldt for at dække over oplysninger omkring Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. Den udbredte opfattelse hos kritikerne var, at den erklærede socialdemokrat, der senere i år stiller op for partiet til kommunalvalget, tilbageholdt væsentlige og potentielt ødelæggende oplysninger om den nu tidligere statsministers skatteforhold.

Journalista.dk har i dag kunnet afsløre, at Erling Andersen ikke kun har været en særdeles omdiskuteret medarbejder hos Skat – men også en vellønnet én af slagsen. Således tjente han eksempelvis i 2014 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger 1.769.638 kroner, hvilket var væsentligt over ikke kun den daværende skatteminister, men også Helle Thorning-Schmidt. Det skyldes at mens statsministeren i runde tal tjener 1.500.000 kroner om året, må en menig minister som skatteministeren tage til takke med omkring 1.200.000 kroner.

Den høje 2014-løn skyldtes, at Erling Andersen efter Helle Thorning-Schmidts tiltrædelse som statsminister, havde fået en væsentlig lønforhøjelse.

 

Læs også : Helle Thorning blev statsminister – og Erling Andersen fik kæmpe lønforhøjelse

 

Presseafdeling : Alt er gået efter bogen

For som aktindsigterne udleveret af Skat til Journalista.dk viser, så gik Erling Andersens indtægt fra Skat i disse år kun én vej – og det var op ad.

I 2012 lød de samlede indbetalinger fra Skat til Erling Andersen således på 1.282.301 kroner, mens de i 2013 udgjorde 1.460.027 kroner – inden at den socialdemokratiske embedsmand i 2014 sikrede sig 1.769.638 kroner.

Men ifølge Skat er der slet ikke noget underligt i, at Erling Andersen i disse år ikke kun steg voldsomt i løn, men også fik langt mere end sine politiske chefer. Det oplyser Skats presseafdeling nemlig i en email til Journalista.dk :

– Per 1. januar 2013 indtræder Erling Andersen i SKATs direktion og bliver direktør for Indsats. I den forbindelse tildeles han et pensionsgivende tillæg på 119.234,- kr., hvorved hans løn svarer til det generelle lønniveau i direktionen . Den resterende lønfremgang i den anførte periode skyldes overenskomstregulering af løn og tillæg. Erling Andersen beklædte forud herfor stillingen som regionsdirektør i SKAT København.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*