Mette F bruger millioner på privatfly – mens hun kræver opgør med alle andres CO2-udledninger

Pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Det store forbrug af privatfly sker selv om, at socialdemokraten påstår at stå i spidsen for Danmarks-historiens mest miljøvenlige regering.

Valgkampen 2019 fremstilles typisk som én, hvor fokus var på miljøet. Eller sagt på en anden måde var der specielt fra venstrefløjens side tale om noget nær en konkurrence i, hvem der på rekordtid kunne gøre det største indhug i danskernes CO2-udledning – uden der blev taget hensyn til regningen til danskerne.

Men der synes dog at have været særdeles langt fra de politiske skåletaler og så til, hvordan Mette Frederiksen agerede næsten omgående, efter at hun havde indtaget Statsministeriet. For allerede to dage efter sin indsættelse, krævede hun at Forsvaret stillede et af sine Challengerfly til rådighed.

Læs også : Professor kræver at danskerne skal flyve mindre – men flyver selv over 53.000 kilometer på ét år

Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk efter et meget langt forløb har opnået hos Forsvaret. Det efter at det blandt andet var nødvendigt med henvendelser til forskellige offentlige myndigheder og en mængde rykkere, før Forsvaret på trods af klare regler omkring udleveringsfrister, fremsendte de lovpligtige oplysninger.

Fast brug af privatfly allerede fra starten af perioden som statsminister

Til en vis grad må Forsvarets på det nærmeste modstand mod at udlevere bilagene, anses for logisk, for Mette Frederiksen har langt fra været en billig dame i forhold til privatfly, efter hun satte sig til rette i Statsministeriet sommeren 2019. Således fremgår det af de udleverede bilag, at hun i perioden mellem juli 2019 og marts 2021, i alt har gjort brug af Forsvarets Challengerfly 17 gange.

Læs også : Mette Frederiksen fortsætter lønfesten : Får ny webassistent til 627.028 kroner i årsløn – med mindre hær af kollegaer som løser lignende opgaver

Forkærligheden for at gøre brug af privatflyet har været så udtalt, at Mette Frederiksen indenfor de første 14 dage af sin regeringstid, anvendte det to gange. Første gang var den 2. juli 2019 til Bruxelles, mens hun igen den 11. juli 2019 var at finde på det igen – denne gang med kurs mod Berlin.

Læs også : Mette Frederiksens lønfest fortsætter : Giver sin taleskriver kvart million mere i løn end hvad andre ministre betaler deres

To ture der har været med til at gøre, at rejserne med privatfly mellem sommeren 2019 og det tidlige forår 2021, stod skatteyderne i 2.088.128 kroner.

Del artiklen her:
6 Comments

 1. HerreGud hvor småligt! lidt privat fly her & der……
  Danskerne, “die DUMME dänen” har de politikere de fortjener!
  De lader sig gang på gang besnakke af løgnagtige politikere, der bedrager dem hver gang de får lejlighed til det.
  Det er kun et SNOT-dumt folkefærd, som det danske, gennem årtier, der bliver ved med at finde sig i dette bedrag.
  Man lader de såkaldte “kloge” narre de mindre kloge.
  Man kalder det velfærd. IDIOTER, så vågn dog op.

  Stem NB! SIAD!
  P

 2. @ Rasmus A: du har ikke fattet en brik! du snork-sover!
  Du er absolut blandt de dummeste af idioterne! Fjols!
  Stem NB! SIAD!
  P.

 3. Det er da vist kun beton-socialdemokraterne der fortsat vil stemme på liste A.
  MMF er er uhyggeligt magtmenneske.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*