Ifølge en ledende medarbejder hos Næstved Kommune havde et påbud medført et bureaukratisk helvede, som havde gjort det nødvendigt at afholde et fjollet kursus i brugen af lommelygter. Problemet er bare, at der aldrig er blevet udstedt et sådant påbud.
– Embedsmænd skaber arbejde for hinanden.
Sådan lyder en del af den såkaldte Parkinsons lov, der blev udviklet af den nu afdøde engelske professor C. Northcote Parkinson. En tankegang der samtidig slog fast, at offentligt ansatte ønsker at øge antallet af underordnede, ikke af konkurrenter.
Omsat til dansk virkelighed anno 2023, kunne loven bruges til eksempelvis at forklare, hvorfor der udstedes mange unødvendige påbud indenfor den offentlige sektor. Det af embedsmænd der således er med til at gøre, at der skabes yderligere og unødvendigt arbejde for andre medarbejdere indenfor den offentlige sektor.
Det var i hvert fald den påstand, som Næstved Kommunes centerchef for sundhed og ældre i Næstved Kommune, Jens Klitmøller Hollmann, kom med kort før sommerferien. Det efter at han havde afholdt et kursus for et tilsyneladende stort antal hjemmehjælpere, hvor han underviste dem i brugen af lommelygter.
Det efter der skulle være udstedt et påbud fra Arbejdstilsynet, efter en hjemmehjælper var faldet og slået sig – fordi hun ikke havde brugt en lommelygte på en fornuftig måde.
Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos såvel Næstved Kommune som Arbejdstilsynet, synes der at være meget langt fra Jens Klitmøller Hollmanns udlægning af historien til, hvad der faktisk gik forud for lommelygtekurset.
Således oplyser Næstved Kommune i en email til Journalista.dk, at man ikke ligger inde med det påståede påbud fra Arbejdstilsynet, der skulle gøre det nødvendigt at afholde et lommelygtekursus. Samme melding kommer fra Arbejdstilsynet, der ligeledes i et svar til Bjørknæs.dk oplyser, at man ikke har udstedt et sådant påbud.
På Journalista.dk har vi kontaktet Jens Klitmøller Holmann for at få oplyst, hvorfor han alligevel ikke kun afholdt lommelygtekurset, men hvorfor han påstod at det var et krav fra Arbejdstilsynet. Ligesom vi også har spurgt centerlederen, hvorvidt han anser det for fornuftigt brug af ressourcerne i Næstved Kommune, at tvinge et stort antal hjemmehjælpere på et kursus, som både syntes unødvendigt og dyrt.
Men han er ikke vendt tilbage med et svar.
Vær den første til at kommentere