Afgående direktør lovede at tale pænt om institut – og scorede kvart million i fratrædelsesgodtgørelse

DIPDs pressefoto af Lisbeth Pilegaard
Del artiklen her:

Det kan være en god forretning at holde sig gode venner med sin snart tidligere arbejdsgiver, hvis man forlader stillingen som direktør for et skatteyderfinansieret institut – for så kan fratrædelsesgodtgørelserne sidde forholdsvist løst.

Det er formentligt de færreste udenfor de politiske kredse, der har hørt om Danish Institute for Parties and Democracy. Et skatteyderfinansieret institut der typisk forkortes DIPD, som er beliggende i den centrale del af København.

En af de få gange instittuttet har været nævnt udenfor disse cirkler indenfor de seneste måneder var, da Enhedslisten oplyste at man stoppede samarbejdet med et palæstinensisk søsterparti, der er mistænkt for at have direkte forbindelser til den seneste tids terrorangreb mod uskyldige israelere.

Samarbejdet mellem de stærkt venstreorienterede partier var formidlet via DIPD, hvorfra langt størstedelen af finansiering af de milliondyre projekter også er kommet.

Samme dag som Enhedslisten offentliggjorde standsningen af sit samarbejde med sit palæstinensiske søsterparti, var der indkaldt til afskedsreception på DIPD. Det i forbindelse med, at Lisbeth Pilegaard forlod sin stilling som dets direktør.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk opnået hos DIPD, forlod Lisbeth Pilegaard ikke jobbet tomhændet. Ifølge den indgåede fratrædelsesaftale, sikrede hun sig nemlig lige under en kvart million kroner i et gyldent håndtryk :

– En fratrædelsesgodtgørelse svarende til 3 måneders løn (inklusiv tillæg og pension) i alt 246.274 kroner der udbetales sammen med den sidste lønudbetaling.

Samtidig blev det aftalt, at Lisbeth Pilegaard reelt blev fritstillet fra aftalens underskriven, hvilket sikrede hende yderligere 4 måneders løn oven i det gyldne håndtryk.

Omvendt lovede Lisbeth Pilegaard i fratrædelsesaftalen med DIPD, at hun hverken direkte eller indirekte for fremtiden vil omtale det skatteyderfinansierede institut på en negativ måde.

 

Andre artikler om gyldne håndtryk

Regional direktør fyret efter 5 måneder : Scorer gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner

Region tilbage til normalen : Gyldent håndtryk på 4 millioner kroner til uønsket direktør

Forlod frivilligt Mette Frederiksen : Scorede alligevel gyldent håndtryk – og nyt millionjob

Stoppede efter 3 år i spidsen for universitet – scorede gyldent håndtryk på 2.6 millioner kroner

Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*