Borgmesters vilde luksus: Fyrede den af på Afrikas mest luksuriøse hotel – for at undersøge rent drikkevand

Aarhus Kommunes pressefoto af borgmester Jacob Bundsgaard Johansen (S)
Del artiklen her:

Skatteyderne måtte i dén grad holde for, da en aarhusiansk delegation anført af den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard Johansen i september, igen besøgte flere afrikanske lande for at undersøge mulighederne for rent drikkevand.

Økonomien er i dén grad udfordret i disse år i det aarhusianske, efter kommunen har meldt ud, at den indenfor de kommende år, er nødt til at spare omkring en kvart milliard kroner på sin daglige drift.

Nedskæringer der ikke kun er nødvendige i forlængelse af et højt forbrug af offentlige midler i den jyske hovedstad, men også efter kommunen under ledelse af Jacob Bundsgaard Johansen havde en meget optimistisk vurdering af konsekvenserne af den kommunale udligning.

Men samtidig med at Jacob Bundsgaard Johansen hjemme i det østjyske nærmest dagligt hvæsser sparekniven, forholder det sig ganske anderledes, når han er på udenlandsrejse på skatteydernes regning.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i rejsen, han foretog i slutningen af september i år. Den gik ikke kun til Sydafrika men også Ghana, hvor formålet begge steder var at fortsætte samarbejdet omkring rent drikkevand.

Uanset om besøgene blev aflagt i Ghana eller Sydafrika, lod Jacob Bundsgaard Johansen sig indlogere på markante hoteller. I Sydafrika drejede det sig blandt andet om Kievits Kroon, som langt fra må anses for at have været et tilfældigt valg. Det skyldes at hotellet i år har vundet prisen som det mest lukseriøse såkaldte country hotel i Afrika, hvilket blandt andet skyldes dets gourmetrestaurant og spaafdeling.

Oplevelser af denne type er i sagens natur ikke billige, hvilket heller ikke har været tilfældet for socialdemokratens septemberrejse. Således fremgår det af de udleverede aktindsigter fra Aarhus Kommune, at regningen for den aarhusianske delegations Afrika-besøg foreløbigt står i omkring 80.000 kroner.

Det er langt fra første gang, at Jacob Bundsgaard Johansen har taget turen til Afrika på skatteydernes regning. Det var eksempelvis også tilfældet i 2019, hvor programmet ikke kun bød på et besøg på Nelson Mandelas museum i Johannesburg, men endnu engang overnatninger luksuriøse hoteller.

 

Andre artikler om Jacob Bundsgaard Johansen

Borgmester skærer ned for kvart milliard kroner der hjemme : Fyrer den alligevel af med vild luksus på 5-stjernet safarihotel i Sydafrika – og besøg på Mandelas museum

Luksushotel og turistoplevelser : Aarhus Kommune brændte formue af på Afrika-tur – for at indlede samarbejde om drikkevand

Aarhus-borgmester aldrig inviteret som Obama-inspiration

Danmarks dyreste trailer : Aarhus bruger flere hundrede tusinde kroner på ”medborgerskabsvogn”

Springende champagnepropper, fri bar og kæmpe frokost : Erhvervsfolk fyrede den af på Aarhus Kommunes regning under golfturnering

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*