Har brugt millioner af skattekroner på dige – der kun holdt et par år

Del artiklen her:

Et nyt dige blev ikke kun en dyr oplevelse for skatteyderne i Odder Kommune. Men også en våd én af slagsen for dem, der bor tæt på Odder Å – hvis oversvømmelser i oktober i dén grad var til at føle på.

Igennem de seneste år har noget nær enhver kommune med respekt for sig selv, brugt store beløb på såkaldt klimatilpasning. Hvilket fx vil sige fysisk sikring af vandløb i forhold til at undgå oversvømmelser, der skulle forekomme i højere grad end tidligere grundet klimaforandringer. Et arbejde ofte ledet af nyansatte embedsmænd, der er blevet hentet ind til nyoprettede afdelinger rundt om hos kommunerne.

Det har eksemeplvis også været tilfældet i Odder Kommune, hvor byrådet i den østjyske kommune tilbage i 2019 vedtog en såkaldt handlignsplan for klimatilpasning. Den inkluderede også opsætningen af et dige, som skulle sikre mod at Odder Å skulle gå over sine bredder.

Det gjorde den alligevel i oktober på en måde, så problemerne stadig er til at tage at føle på i Odder. Det i en grad så kommunen netop har meldt ud, at kommende oversvømmelser ikke for alvor vil kunne blive holdt tilbage af diget, som blev påbegyndt opført i 2020 – uanset at det ellers var formålet. I stedet opfordres ramte til, at de skal tage kampen op mod vandmasserne med først og fremmest sandsække.

Det på trods af, at Odder Kommune siden byrådets beslutning om at opfører diget foråret 2020 har brugt millioner af skattekroner på arbejdet. I alt er regningen løbet op i lige omkring 2 millioner kroner, efter det oprindelige budget lød på 2.790.625 kroner.

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Odder Kommune, har de helt store vindere i forløbet været entreprenøren VILS og rådgivningsfirmaet WSP. Det skyldes at de henholdsvis har sikret sig 838.463 kroner og 507.243 kroner, på at arbejde på opførelsen af diget.

Selv om det blot holdt i et par år.

 

Andre artikler om Odder Kommune

Politikere erklærede sig som klimatosser – hvorefter de tog flyet til Island for at opleve den islandske nationaldag

Geysere, nationaldag og turistoplevelser : Kommune brugte langt mere end forventet på rejse til Island

Leder af kommunalt kulturhus brugte 73.000 kroner på kuglepenne og notesblokke – og 121.873 kroner på et sæbekasseløb

Skandaleramt leder af kommunalt kultur- og erhvervshus brugte 73.000 kroner på kuglepenne og notesblokke : Scorede alligevel kæmpe lønforhøjelse – og tjener nu langt over 800.000 kroner om året

Kommunaldirektør startede i nyt job : 200 gæster bød ham velkommen på byens hotel – på skatteydernes regning

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*