Geysere, nationaldag og turistoplevelser : Kommune brugte langt mere end forventet på rejse til Island

Del artiklen her:

Odder Kommune lagde vægt på en række turistoplevelser, da turen tidligere på året gik til Island.

Odder Kommune

Umiddelbart skulle man ikke tro, at der var den store sammenhæng mellem danske og islandske skolebørn, når det handlede om forbruget af alkohol. Hvilket blandt andet skal ses i lyset af, at der gælder helt andre begrænsninger på Island end i Danmark, når det handler om unges mulighed for at købe og drikke alkohol.

Alligevel var det destinationen medlemmerne af Odder Kommunes Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget valgte, da de i midten af juni i år rejste på studietur. En rejse som samtidig havde det kendetegn, at der i høj grad blev lagt vægt på oplevelser af turismemæssig karakter.

Læs også : Skandaleramt leder af kommunalt kultur- og erhvervshus brugte 73.000 kroner på kuglepenne og notesblokke : Scorede alligevel kæmpe lønforhøjelse – og tjener nu langt over 800.000 kroner om året

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at turens deltagere fik indtryk med sig hjem fra vulkanøen, som langt fra havde nogen forbindelse til dens officielle formål. På samme måde som indkvarteringen også skete på et hotel, der har muligheden for at se nordlys, som et af sine store slagnumre.

Udgifter i forbindelse med Islands-rejse

 

Turistoplevelser i kø for udsendte politikere og embedsmænd

Således fremgår det af det fremsendte program for turen, at Odder Kommunes delegations første rejsedag den 16. juni gik med at komme fra det østjyske og til den islandske hovedstad. Eneste programpunkt denne dag var ud over en middag, at der blev arrangeret en byvandring om aftenen i Reykjavik.

Læs også : Kommunaldirektørs tiltrædelsesreception havde 200 deltagere – men kommune aner ikke hvem

Størstedelen af den efterfølgende dag var reserveret til, at de østjyske lokalpolitikere og medrejsende embedsmænd kunne komme på det, der i programmet omtales som ”Tur i naturen”, hvilket strakte sig fra klokken 8.30 til 13.30. En køretur der blandt andet lagde vejen forbi forskellige geysere, ligesom skatteyderne også fik lov til at betale for oplevelser som Gullfoss-vandfaldet, der er blandt Islands største turistattraktioner.

Læs også : Kommunaldirektør startede i nyt job : 200 gæster bød ham velkommen på byens hotel – på skatteydernes regning

Efter frokost på en af Hafnarfjordurs førende restauranter, var der afsat tid til at politikerne og embedsmændene kunne opleve den islandske nationaldag, inden turen gik tilbage til Reykjavik.

Program for Islands-rejse

 

Konservative stemte i mod Islandsrejse

Oplevelser der var med til at gøre, at skatteyderne måtte af med langt mere for rejsen til Island, end hvad forventningerne til udgifterne lød på. Af referater fra møder hos Odder Kommunes Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalg fremgår det, at man forventede at bruge mellem 45.000 kroner og 60.000 kroner på Islandsrejsen i perioden mellem den 16. og 19. juni i år.

Læs også : Gourmet-mad og 4-stjernet luksushotel : Langt fra første gang kommunal havn tager på markant udenlandsrejse for skatteyderkroner

Men ifølge rejsens samlede regnskab, måtte skatteyderne i alt af med 73.210 kroner, for at Odder Kommunes delegation kunne komme til Island. Eller hvad der svarer til, at rejsen blev mellem 22% og 63% dyrere, end hvad budgettet lød på.

Læs også : Borgmester skærer ned hjemme – men bruger 250.000 kroner på udenlandsrejse med havn

Af referaterne fra møderne i Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget fremgår samtidig, at det langt fra var alle byrådsmedlemmer, der syntes det var en god idé at rejse til Island. Således stemte Martin Mikkelsen fra De Konservative i mod, at udvalget drog til vulkanøen – ligesom han heller ikke deltog på rejsen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*