Borgmester skærer ned hjemme – men bruger 250.000 kroner på udenlandsrejse med havn

Del artiklen her:

Der var fin luft i rejseplanen til, at Lemvigs borgmester med et større følge kunne sætte sig godt til rette på en færøsk gourmet-restaurant under et besøg på øerne.

Thyborøn Havn Erik Flyvholm

– Selv om økonomien ser rigtig god ud, og vi har haft medvind i selskabsskatter og udligning, så ved vi, at vi bliver udfordret på rammetilskuddet de kommende år, fordi befolkningstallet falder. Derfor har vi lavet et budget, der holder balance, og vi har brugt det princip, at hvis rapporter med videre fortæller os, vi skal spare, så har vi omlagt besparelserne til tiltag på områder, hvor vi ved, der bliver brug for det fremover.

Sådan lød det ifølge Folkebladet Lemvig fra Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm, da han fremlagde kommunens budget for 2019. Et budget hvor man fra politisk hold blandt andet fandt det nødvendigt at svinge sparekniven over ældreplejen, således at nogle af Lemvig Kommunes svageste indbyggere måtte kigge længere end tidligere efter en håndsrækning i dagligdagen.

Læs også : Borgmestrenes ukendte festforening : Vestforbrændingen – Vejle Havn version 2.0

Men det er dog langt fra alle dele af de kommunale budgetter, som synes ramt af Erik Flyvholms sparekniv. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos den kommunale Thyborøn Havn, der ejes af Lemvig Kommune og har Erik Flyvholm som næstformand, var der ingen smalle steder, da borgmesteren efteråret 2017 deltog på en kortvarig studietur til Færøerne.

Deltagerliste for rejse til Færøerne

 

Middag på færøsk gourmet-restaurant

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at det i runde tal kostede skatteyderne 250.000 kroner, da de kommunale havnefolk lagde vejen forbi en af Rigsfællesskabets yderste forposter. Hvilket først og fremmest skyldtes, at der ikke var mange der blev efterladt hjemme på havnen i Thyborøn – fordi delegationen bestod af 19 deltagere.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

Det var dog ikke kun besøg hos færøske havne og virksomheder, som de mange havnefolk anført af borgmester Erik Flyvholm fandt tid til på Færøerne. Således var der også luft i programmet til at indfinde sig på en færøsk gourmet-restaurant, som er berømmet for sine fiskeretter med tilhørende vine.

Læs også : Kommunen holdt hånden under Vejle Boldklub – betalte ikke husleje i mindst et halvt år

En præference for god mad og drikke på skatteydernes regning der var med til at gøre, at alene regningerne for besøg på forskellige færøske restaurationer, løb op i over 33.000 kroner. Hertil kom så udgifterne til de besøg, som havnefolkene aflagde i baren på deres hotel.

Eksempler på fakturaer fra rejse til Færøerne

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*