Kendt kunstner scorer millioner af skattekroner på at udsmykke velkomstområde på hospital for psykisk syge

Pressefoto fra Region Midtjylland
Del artiklen her:

En af de store pengemaskiner for landets kunstnere er, når de udsmykker offentlige bygninger. Sådan var det eksempelvis også, da Region Midtjylland fik berømte kunstnere til at udsmykke et hospital for psykisk syge.

Region Midtjylland

– Værkerne er skabt af Tal R, Randi & Katrine samt Eva Koch, der har udsmykket henholdsvis psykiatriens store velkomstområde, en sanse/observeringshave og den retspsykiatriske afdeling. Kunstnerne har på hver deres måde arbejdet på at skabe identitet, tryghed og fællesskab for de mennesker, der kommer i kontakt med psykiatrien. Der er tale om en helt ny måde at tænke kunst ind i nybyggeri på. Ikke bare i psykiatrien, men på hele hospitalsområdet.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som Region Midtjylland udsendte i midten af oktober. Det for at indbyde pressen til, at den i slutningen af samme måned, kunne komme på besøg på Aarhus Universitetshospitals psykiatriske afdeling i forbindelse med, at der skete indvielse af en række kunstværker.

Læs også : Mens der spares på patienterne og deres behandling : Sygehus betaler kunstner 6.343.750 kroner for at udsmykke indgangspartiet

Men hvad man fra Region Midtjyllands side dog ikke fandt anledning til at fortælle i den forbindelse var, hvad det havde kostet skatteyderne at regionen på den måde udsmykkede et af sine behandlingscentre for psykisk syge. Oplysninger man fra regionens side tilsyneladende heller ikke at havde den store lyst til at oplyse Journalista.dk om, da det tog flere rykkere, før det faktisk skete fremsendelse af bilagene.

Dele af aftaler indgået med leverandører

 

Israelsk-født kunstner scorede 3.5 millioner kroner

En forklaring kunne være, at det blev en bekostelig affærer for skatteyderne at betale for kunsten, som i alt kostede 6.5 millioner kroner. Den største andel modtog TalR, hvis borgerlige navn er Tal Rosenzweig.

Læs også : Kunstner scorede over 6 millioner kroner på at udsmykke hospitals foyer – uden at opgaven kom i udbud

Det skyldes at den israelsk-fødte kunstner, der også tidligere blandt andet har stået bag en del af udsmykningen af den københavnske Opera, sikrede sig 3 millioner kroner, for at stå for at levere udsmykningen af det såkaldte velkomstområde. Også Eva Koch må forventes at have kunnet trække sig tilbage med en ganske pæn fortjeneste, da hendes del af udsmykningen sikrede hende 2 millioner skattekroner. Til kunstnerne Randi & Katrine, hvis fulde navne er Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky, var der til sammen 1.5 millioner kroner.

Læs også : Afsløring : Fanger får kunst for millioner – gigantisk vægmaleri pryder deres gymnastiksal i luksusfængsel

Fra Region Midtjyllands side oplyser man, at man ikke har modtaget egentligt fakturaer for de forskellige kunstværker fra kunstnerne. Det skyldes at deres værker er indgået i en større entreprise, som man fra regionens side indgik i forbindelse med arbejdet på Aarhus Universitetshospital.

Udtalelse fra Region Midtjylland om størrelsen på indgåede aftaler med kunstnere

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*