Kunstner scorede over 6 millioner kroner på at udsmykke hospitals foyer – uden at opgaven kom i udbud

Pressefoto Region Midtjylland
Del artiklen her:

Mens der skæres kraftigt ned på patienternes og medarbejdernes komfort på det kommende supersygehus i Gødstrup, er der anderledes rundhåndethed, når det handler om aflønning af kunstnere. Således har de sikret sig millionordrer, uden at opgaverne har været i udbud.

Region Midtjylland

– Vi arbejder på en ny tidsplan, som vi vil præsentere politikerne i regionsrådet for. Hvor meget senere åbningen forventes at blive, vil jeg ikke spekulere i på nuværende tidspunkt. Men når vi siger, at der kommer en ny tidsplan, er det jo fordi, at vi ikke tror på den gamle længere.

Sådan lød det fra Poul Michaelsen, direktør for det kommende supersygehus i Gødstrup ved Herning, da han overfor TV Midtvest redegjorde for de budgetoverskridelser, der stod klart i begyndelsen af juni. Til den statslige tv-station fortalte Poul Michaelsen samtidig, at forsinkelserne forventedes at betyde budgetoverskridelser på i størrelsesordenen 42 millioner kroner – hvilket kom oven i de mange andre uventede udgifter i forbindelse med byggeriet.

Læs også : Embedsmænd til frådsemiddag på Michelin-restaurant : Spiste og drak for 1.400 kroner – per snude

For at finde de 42 millioner kroner i budgettet, har det efterfølgende været nødvendigt at skære ned på eksempelvis patienternes mulighed for at se fjernsyn under indlæggelserne, ligesom sparekniven også har ramt maskiner, som kunne have gjort det lettere for sygehuspersonalet at indtaste oplysninger om de indlagte under stuegang – hvilket dagligt vil medføre tab af tid for læger og sygeplejesker, når indtastningerne i stedet skal foretages på et centralt kontor.

Del af aftale indgået med kunstner om udsmykning af foyer på det kommende sygehus i Gødstrup

 

Millionordre sikret via konkurrence – og ikke via udbud

Omvendt synes der på ingen måde at have været smalle steder, når det har handlet om at udsmykke indgangspartiet på det kommende sygehus. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Midtjylland, som står bag byggeriet, at skatteyderne i dén grad har skullet finde den store pung frem, for at betale regningerne til højt lønnede kunstnere.

Læs også : Danmarks Radios top langt fra alene : Selv kollegaerne på Grønland scorer millioner

Det skyldes først og fremmest Erik A. Frandsen, der har sikret sig en ordre på 5 millioner kroner eksklusiv moms – eller hvad der svarer til 6.250.000 kroner inklusiv den statslige afgift. Det for at udsmykke hospitalets foyer, hvilket sker på baggrund af en skitse, som han inklusiv moms har fået yderligere 93.750 kroner for at udarbejde.

Læs også : Helt museum lejet til afskedsreception for leder af kommunalt ungecenter

Overfor Journalista.dk oplyser Region Midtjylland i en email, at Erik A. Frandsen ikke sikrede sig sin skatteyderbetalte millionordre via et traditionelt udbud, hvor alle interesserede kunne have budt ind. I stedet var der tale om, at Erik A. Frandsen vandt en konkurrence :

– Der blev i 2014 afholdt en skitsekonkurrence for udsmykningen af hospitalets foyer, hvori også udsmykning af psykiatrien er omtalt i konkurrenceprogrammet.

Fakturaer fra kunstner til Region Midtjylland i forbindelse med det kommende sygehus i Gødstrup

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*