Fyret vicedirektør for Nationalmuseet fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men fortsatte alligevel i sit eget job

Del artiklen her:

Tidligere på året blev Jes Gjørup fyret som vicedirektør for Nationalmuseet, efter at museet reelt var blevet sat under økonomisk administration. Det skete kun et par år efter, at han ellers havde fået udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse – uanset at han fortsatte i sit eget job.

Nationalmuseet

– Jeg er jo ny i stolen, men jeg vurderer med den historik, der er, at der er brug for nogle andre kræfter til at sørge for, at vi leverer her.

Sådan lød det i foråret fra Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet, i forbindelse med, at han havde valgt at fjerne Jes Gjørup som vicedirektør. Det overfor Politiken hvortil han samtidig oplyste, at der ikke var tale om en decideret fyring. En udtalelse der dog stod noget i kontrast til en intern skrivelse til Nationalmuseets medarbejdere, Politiken var kommet i besiddelse af og som ifølge morgenavisen klart fastslog, at der var tale om en afskedigelse.

Læs også : Nationalmuseet forgyldte pensionsmoden direktør – og har også sikret efterfølgeren et gyldent håndtryk

Afgangen fra Nationalmuseet skyldtes et større rod i budgetterne, hvilket Jes Gjørup ifølge Rane Willerslev var bagmanden for. Derfor mente man fra Willerslevs side ikke længere, at Gjørup var den rigtige mand til at stå i spidsen for Nationalmuseets økonomistyring.

Jes Gjørups lønforhold i perioden 2015 til 2017

 

Jobopslag sikrede fornyet kontrakt – og fratrædelsesgodtgørelse

Nationalmuseets mistillid til Jes Gjørup, er dog været af nyere dato. For som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos det skatteyderfinansierede museum viser, skal vi nemlig ikke længere tilbage end til 2015, før bureaukraten i dén grad var en populær mand hos Rane Willerslevs forgænger.

Læs også : Nationalmuseets direktør brænder 2.364.118 kroner af på knap som besøgende der keder sig kan trykke på – og varsler massefyringer

Det skyldes ifølge de fremsendte bilag, at Gjørups oprindelige kontrakt udløb – hvorefter hans stilling som vicedirektør for Nationalmuseet blev slået op igen. Et jobopslag der blev anvendt til, at Jes Gjørup kunne fortsætte i sin stilling, der inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, har stået skatteyderne i lige under 900.000 kroner årligt.

Læs også : Nationalmuseet konkurrerer med private virksomheder : Bruger formuer på søgemaskineoptimering til reklame for knap til besøgende der keder sig

I forbindelse med genbesættelsen af stillingen som vicedirektør for Nationalmuseet, modtog Jes Gjørup en klækkelig engangsudbetaling på 431.275 kroner. Det skyldtes at han ved udløbet af den oprindelige kontrakt, havde sikret sig en fratrædelsesgodtgørelse på dette beløb – uanset om han efter jobopslaget fortsatte i stillingen eller ej.

Stillingsopslag anvendt i forbindelse med genansættelsen af Jes Gjørup

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*