Obama-adgangskort uddelt med rund hånd : Universitetsansatte fik billetter til over 200.000 kroner

Del artiklen her:

Da Barack Obama i slutningen af september holdt et foredrag på en time på Syddansk Universitet, var det i høj grad universitets egne undervisere, som han optrådte for.

Syddansk Universitet Barack Obama

– Fremtidens ledere fra SDU møder Barack Obama.

Sådan lød overskriften på den pressemeddelelse, som Syddansk Universitet udsendte i sensommeren i forbindelse med offentliggørelsen af, at den tidligere amerikanske præsident Barack Obama ville besøge universitet. Det for i slutningen af september at holde et foredrag på én time, som det i meget høj grad ville være skatteyderne, der ville betale for. Således betalte Syddansk Universitet 1 million kroner for besøget, mens Kolding Kommune lagde yderligere 750.000 kroner hos arrangøren Foreningen Business Kolding.

Læs også : Arrangører af Obama-arrangement har før lovet gigantiske arabiske investeringer i Kolding – nu lover de at tiltrække internationale arbejdspladser i forbindelse med ekspræsidentens tale

Som en del af aftalen med Foreningen Business Kolding rådede Syddansk Universitet over en række billetter til arrangementet, der fandt sted på universitets afdeling i Kolding. I alt drejede det sig om 37 billetter, eller hvad der næsten svarede til 10% af de siddepladser, der var tilrådighed under Barack Obamas foredrag.

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Syddansk Universitet, var det i meget høj grad billetter, som gik til ledende undervisere på uddannelsesinstitutionen.

Syddansk Universitets oversigt over modtagere af billetter til foredrag med Barack Obama

 

Stor repræsentation af ledende undervisere til Obama-foredrag

Det drejede sig eksempelvis om Gitte Rasmussen, centerleder for Institut for Sprog og Kommunikation, Henrik Bindslev, dekan for Den Tekniske Fakultetsadministration, Nikolaj Malchow-Møller, dekan ved Samfundsvidenskab, Ann Højbjerg Clarke, leder af Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, og Anne Jensen, leder af Institut for Kulturvidenskaber. Hertil kom så eksempelvis også den billet, som gik til Gitte Østerkjærhuus, der til dagligt er sekretær for Syddansk Universitets rektor.

Læs også : Koldings borgmester bijobber som sælger for privat forening : Forsøgte at overtale Region Syddanmarks formand til at støtte Obama-arrangement med 937.500 kroner

Der var dog også plads i Syddansk Universitets budget til, at lavere rangerende undervisere kunne komme gratis ind til Obama-foredraget. Det drejede sig blandt andet om Sarah Hentges, gæsteprofessor, Anders Bo Rasmussen, lektor ved Amerikanske Studier, og Rune Graulund, lektor ved Institut for Kulturvidenskaber.

Læs også : Advokater siger stop overfor Kolding Kommune : Uddeling af 17.500 kroner dyre billetter til Obama-arrangement ulovlig virksomhedsstøtte

I alt drejede det sig om 17 undervisere på Syddansk Universitet, der kom gratis ind til foredraget med Barack Obama. Det på billetter af en type, som af arrangøren Foreningen Business Kolding, satte til salg til 12.000 kroner stykket. Eller hvad der svarer til, at undervisere på Syddansk Universitet, gjorde brug af billetter til en samlet værdi af 204.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*