Advokater siger stop overfor Kolding Kommune : Uddeling af 17.500 kroner dyre billetter til Obama-arrangement ulovlig virksomhedsstøtte

Del artiklen her:

Kolding Kommune ville gerne have uddelt 10 Obama-billetter til erhvervsfolk, for at gøre sig gode venner med dem.

Barack Obama Kolding Kommune Jørn Pedersen

27 billetter. Så mange har man fra Kolding Kommunes side til rådighed i forbindelse med det forestående arrangement med Barack Obama, som her i slutningen af måneden finder sted på Syddansk Universitets afdeling i Kolding. Et arrangement som det i høj grad er skatteyderne der finansierer, da der er markante kontante tilskud fra både Kolding Kommune og Syddansk Universitet. Mens Kolding Kommune støtter med 750.000 kroner, sponsorerer Syddansk Universitet 1.000.000 kroner, for at den tidligere amerikanske præsident kan holde en tale på omkring en time på universitetet.

Læs også : Skatteydernes minutpris for Obamas tale i Kolding : 29.166 kroner

For Kolding Kommunes vedkommende sker det via en såkaldt markedsføringsaftale, da man fra Kolding Kommunes side mener, at besøget af den tidligere amerikanske præsident, vil tilføre den jyske by betydelig branding.

Som en del af aftalen med arrangøren Business Kolding, som har Kolding Kommunes borgmester Jørn Pedersen i sin bestyrelse, råder Kolding Kommune over 27 billetter. Billetter som for en stor dels vedkommende går til medlemmer af økonomiudvalget, der stemte aftalen igennem på vegne af Kolding Kommune.

Aftale indgået mellem Business Kolding og Kolding Kommune i forbindelse med besøg af Barack Obama

 

Advokatfirma : Billetter alt for dyre til fri uddeling

Ud over at tildele billetter til sig selv og Kolding Kommunes kommunaldirektør, besluttede økonomiudvalget også, at der skulle reserveres 10 billetter til erhvervsfolk. Det for på den måde at skabe en forbindelse til firmaer og investorer, som man fra kommunens side ønsker, skulle holde et vågent øje med udviklingen i Kolding – og meget gerne være med til at finansiere den.

Læs også : Kolding Kommune undersøgte først brandingværdien af Obama-besøg efter beslutning om støtte på 1 million kroner til privat forening – hvor borgmesteren sidder i bestyrelsen

Men selv om Kolding Kommune gerne ville uddele 10 billetter til Obama-arrangementet på Syddansk Universitets afdeling i Kolding, bliver det formentligt slet ikke til noget. Det skyldes at man fra kommunens side har fået et nej fra et konsulteret advokatfirma, til blot at give billetterne til erhvervsfolk, man fra Kolding Kommunes ønskede at gøre sig gode venner med.

Læs også : Kolding Kommune til advokat et år før offentliggørelse af Obama-tale : Hvordan kan vi bedst muligt støtte en privat forening med 1.000.000 kroner?

Således fremgår det af en rapport, som Journalista.dk har fået adgang til via aktindsigter hos Kolding Kommune, at Advokatfirmaet Horten ikke mener, at der bare kan ske uddeling af billetter til erhvervsfolk :

– Det er på den baggrund samlet vores vurdering, at der er en ikke ubetydelig risiko for, at tildeling af fribilletter til en værdi på xx.xxx (overstreget af Kolding Kommune, red.) til investorer/developere af tilsynet vil blive anset for ulovlig støtte efter kommunalfuldmagtsreglerne

Læs også : Skatteydernes minutpris for Obamas tale i Kolding : 29.166 kroner

I de udleverede dokumenter til Journalista.dk, har Kolding Kommune valgt at overstrege prisen på billetterne, som kommunen vil give til udvalgte erhvervsfolk. Det på trods af, at det ellers fra arrangøren Business Kolding, hvor Kolding Kommunes borgmester Jørn Pedersen sidder i bestyrelsen, er blevet meldt ud, at billetter er sat til salg for 17.500 kroner.

Et beløb der tilsyneladende er så højt, at man fra Advokatfirmaet Hortens side mener det kan være at anse for ulovlig kommunal virksomhedsstøtte, hvis Kolding Kommune uddeler dem til gode venner indenfor erhvervslivet.

Udtalelse fra advokatfirma til Kolding Kommune omkring fordeling af billetter

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*