Årsløn på 3.310.925 kroner ikke nok : Kommunal embedsmand scorede kæmpe lønforhøjelse

Del artiklen her:

Hvis du går med ambitioner om en løn over det dobbelte af statsministeren og gerne vil være embedsmand, så skal du i dén grad gå efter en karriere hos HOFOR.

HOFOR

– HOFOR vil skabe bæredygtige byer baseret på klima- og miljørigtige forsyningsløsninger.

Sådan lyder den målsætning, som HOFOR ifølge sin hjemmeside først og fremmest arbejder efter. Et kommunalt ejet og finansieret selskab, som blandt andet står for at indsamle og bearbejde spildevand i hovedstadsområdet, så det efterfølgende kan bruges til drikkevand.

Læs også : Stærkt venstreorienteret borgmester forlod frivilligt politik for millionjob – og scorede samtidig kæmpe eftervederlag

Men HOFOR er dog langt fra kun et selskab, som fokuserer på miljørigtige forhold. For det er også et kommunalt selskab, hvor lønningerne i dén grad må siges at være en motivationsfaktor blandt medarbejderne. For som aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, udbetales der lønninger hos HOFOR, som må anses for uden sidestykke indenfor det kommunale Danmark.

Det skyldes et lønniveau, hvor selv Danmarks statsminister må give fortabt.

Oversigt over topledelsens lønninger hos HOFOR

 

Vicedirektøren også med markant lønniveau

Ifølge de fremsedte bilag til Journalista.dk, er der endda tale om en lønudvikling, som for selskabets øverst plarede medarbejder, Lars Therkeldsen, må anses for markant stigende.

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Nyansat direktør får årsløn på 1.844.312 kroner

Dt skyldes at han i 2016 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, havde en samlet aflønning fra HOFOR på 3.310.925 kroner. En aflønning der i 2017 var steget til 3.428.470 kroner, eller hvad der svarer til en lønforhøjelse på over 100.000 kroner på blot ét enkelt år.

Læs også : Odense Kommune brugte millioner på sponsorat af Superliga-hold – uden effekt

Det er dog ikke kun HOFORs øverst placerede embedsmand, der har sikret sig en aflønning, selv regeringsmedlemmer må se langt efter. Således kunne HOFORs vicedirektør i 2017 fremvise en samlet lønseddel, som stod skatteyderne i 1.888.321 kroner.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Tjek Peter Loft. Aftrædelse fra ministeriet. Ca. 1.85 mill. pr. år I 3 år. Nu ansat som kommunaldirektør med ca. 1.95 mill. Oven i hatten. Har endnu ikke flyttet sin Folkeregisteradresse til Bornholm. Bor i Sommerhus Tejn/Sandkås.Bornholms Regions Kommune agiterer for en tilflytning på ca. 4000 borgere. Men de kommunalt ansatte bor ikke selv på øen. ?

  2. Tiden hvor man forarges er for længst forduftet. Udbetalinger med borgernes penge kender ingen grænser. De lavestlønnede skal dog, om muligt altid have et hak nedad eller yde mere for samme.
    Spørgsmålene som ingen vil stille er: Hvorfor skal de forgyldes og hvorfor bliver det overhovedet accepteret? Grådigheden regerer med fuld udblæsning i hierarkiets top.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*