Nationalmuseets direktør brænder 2.364.118 kroner af på knap som besøgende der keder sig kan trykke på – og varsler massefyringer

Del artiklen her:

Ifølge Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, vil det få nærmest depressive følger, at museet står foran store nedskæringer. Det sker samtidig med, at hans prestigeprojekt om en såkaldt kedsomhedsknap løber op i millioner af kroner.

Rane Willerslev Nationalmuseet

– Jeg er midt i en forandringsproces, der skal gøre Nationalmuseet til en bærende søjle i danskernes bevidsthed. Det er klart, at den proces ikke bliver lettere, når man gør det med en økonomisk pistol for panden.

Sådan lød det tidligere på måneden fra Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet, da han overfor Berlingske fortalte om de store besparelser, som han som direktør står foran at skulle gennemføre. Overfor morgenavisen oplyste museumsdirektøren, at der ville skulle findes årlige besparelser for omkring 30 millioner kroner. En sparekniv der ifølge Willerslev, kunne få meget store negative konsekvenser for museet, der ansatte ham som daglig leder i 2017 – og som nærmest ville medfører en form for kulturel depression.

Læs også : Nationalmuseet brændte kvart million af på ubrugeligt logo

Udtalelser som Rane Willerslev har fremført også overfor en lang række andre medier, der dog ikke har fundet anledning til at spørge ind til, hvad den forholdsvist nyudnævnte direktør har brugt skatteydernes penge på, siden han tiltrådte direktørstillingen.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Nationalmuseet.

Fakturaer fra PR-bureau til Nationalmuseet i forbindelse med kedelighedsknapskampagne

 

PR-bureauer og fotografer i kø hos Nationalmuseet

I forbindelse med sin tiltrædelse fortalte Rane Willerslev, at der skulle nytænkes afgørende på Nationalmuseet. Det ville blandt andet komme til udtryk ved, at der skulle ske introduktion af en såkaldt kedelighedsknap, hvilket han overfor Danmarks Radio blandt andet beskrev på denne måde :

– Vi præsenterer blandt meget andet en kedelighedsknap, som børn kan trykke på – og så sker der måske noget vildt.

Læs også : Alternativ markedsføring : Næstved Kommune betaler for oprydning efter Grøn Koncert – over brandingbudgettet

Noget vildt skete der i hvert fald, da Nationalmuseet begyndte at henvende sig til eksempelvis en lang række forskellige pr-bureauer i forbindelse med knappens tilblivelse. For det var langt fra nok for den højt profilerede embedsmand at nøjes med et eller to bureauer, for at få knappen markedsført. Den helt store vinder blandt de valgte reklame- og pr-bureauer var et københavnsk, som ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, sikrede sig over 300.000 kroner for at være med til at markedsfører kedelighedsknappen.

Læs også : Vestjyder amok i skatteyderbetalte videoer – med begrænset effekt

Inden at det kom så langt pungede museet også ud for, at en række forskellige fotografer kunne forevige knappen, som besøgende der keder sig, kan klikke på. Udgifter der har været med til at gøre, at regningen foreløbigt står i 2.364.118 kroner for knappen, som besøgende der keder sig på Nationalmuseet kan trykke på.

Del af Nationalmuseets udgifter til reklamefilm i forbindelse med kedelighedsknapskampagne

Del artiklen her:
20 Comments

 1. Måske man skulle investere i en knap der fyrer direktøren?E

  En sådan knap behøver ikke markedsføres, den sælger sig selv?

  Sorry Willerslev du er FYRET!

  N Æ S T E !

 2. Besynderligt – en ting er at have en god ide en anden er at få lov til at udføre det med skatteborgernes penge! Willerslev har åbenbart ikke forstand på penge og slet ikke skatteborgernes! Hvordan kan man bruge en person som har så lidt forstand?

  • Fordi det private arbejdsmarked ikke har råd til klaphatte og ønsker disse solderikker et arbejde, er der kun det offentlige tilbage.

   • Ja, du har ret.
    Jeg ville ønske at de som er ansat i det offentlige ville have mere respekt for vores penge. Det er desværre sådan, at der er opbygget en kultur. hvor de bare kan spændere. Gad vide om de vil bruge deres egne penge på deres gode ideer???

 3. Hold da op – Tror i virkelig at det ikke har økonomiske omkostninger at have nogle klare visioner !
  Willerslev er ikke nogen marionetdukke som danser efter laveste fællesnævner.
  Manden er skideklog og vis, giv ham en chance!

  • Ja, og de klare visioner har kostet indtil videre over 2 millioner for en KNAP – sikke nogle visioner!
   Hvis manden er skideklog og vis har han meget svært ved at vise det! Er dette klogskab er jeg helst det foruden!

  • Jeg er enig! Men en del genier har et temmelig løst greb om virkeligheden, og pengene kunne nok have været brugt anderledes, om der havde været et ordentligt sparringsteam. Af de udsendelser jeg har set på tv, synes det ikke at være tilfældet. En manisk,genial mand kan sgu ikke banke sådan en tung institution op helt alene.

  • Nemlig! Willerslev er en gave til os alle og knappen en god idé. Man kan ikke vende en synkende skude uden at bruge penge, der nok skal komme ind igen

 4. Altså, det er folks eget problem om de keder sig. Ingen grund til at bruge millioner på curling. Skæve ideer er fint, men ikke at gå i selvsving over luftkasteller.

 5. Skidt med grundforskning og tung viden, bare at der kommer skattelettelser – så fuck med at vi bliver en nation af slaverobotter, som ikke kan tænke en selvstændig tanke selv.
  Finansfolk, bankfolk og manipulerende Ayn Rand proselytter har sgu fået for meget taletid, vi er en af verdens mest succesrige nationer, men videnskultur er der ikke plads til.

 6. Hvad har logoet med Rane at gøre ?
  Hvis det stod til mig havde vi bibeholdt kongekronen på logoet dengang, og det er også Ranes mening – jeg ved ikke hvad det er for en nulfejlspolitik som klassificerer den mærkelige retorik i mediebilledet ?
  For mig at se ligner det distraktion for at fjerne fokus fra alvorlige emner som bankfolk og politikere der hjælper med hvidvask af våbenpenge, og momssvindel i milliardstørrelsen.
  Det er de sande skurke i dette land, ikke en velrenommeret professor som ligger under for et latterligt,”omprioriteringsbidrag”, på 2% hvert år.
  Skjulte skattelettelser for at tækkes finansverdenen er det, snyltere og bedragere vil jeg kalde disse banditter i habitter.

  • To eksempler på frås i den samme kulturinstitution, hvor pengene i stedet kunne ha’ været brugt på de svageste i samfundet, så helt i orden, at Nationalmuseet skal finde besparelser på 30 mill. om året. De to sager viser med al tydelighed, at der er plads til det i budgettet.
   Jeg kan forstå, at du ikke er enig i mit synspunkt, men du har måske selv snablen nede i de offentlige kasser.
   Til gengæld er vi enige i, at de eksempler du nævner omkring “banditter i habitter” er noget svineri, der bør opklares, og de skyldige straffes.

 7. Projektion kalder man det, når man kommer med en fin hentydning om andre folks habitus.

  • Sikke mange fine ord du kan, du skulle vel tilfældigvis ikke være offentlig ansat som evighedsstudent på skatteydernes regning?

  • Jamen, det var da dig der startet med at projeksere ved at skrive om andre folks habitus ikke Kurt Sørensen!
   Hold dig til sagen, du er ved at divergere! Sagen er, at der er brugt en masse penge, af en du åbenbart kender, noget som vi som skatteborgere synes er frås. Var der ingen elendighed i landet så for min skyld gerne bruge en masse penge på vanvid, men der er nød flere steder, uanset hvad medier og politiker siger, derfor hører det ingen steder hjemme at bruge så mange penge på så lidt! Men som jeg har sagt tidligere, det er desværre en grim kultur der har sneget sig ind i vores land og mange benytter sig af det uden samvittighed!

   • Måske slet ikke så dårlig en ide med den kedelighedsknap, for den bliver der virkelig brug for, når museet ad åre bliver til et Nationalmuseum for islamiske bedetæpper.

 8. Jeg er ikke personlig mod deltagerne i debatten – det er jeg blevet alt for smart til, jeg er jo ikke politiker.

 9. For at sige det lige ud, så! hvis de ca. 2mil. brugt på en knap forhindre at de bruges på flygtninge og migranter, så brug endelig mere på den danske kulturarv, den er mere værd.

  Men jeg frygter at de bliver taget fra de puljer der skal sørge for de etniske danskere, sygehuse og ældreplejen. På den baggrund burde vi nok komme af med Willerslev inden han gør mere skade.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*