Fyrede hver fjerde underviser – mens toppen scorede kæmpe lønninger langt over millionen

Del artiklen her:

2017 var ikke kun året, hvor der for alvor blev skåret ned blandt underviserne på Professionshøjskolen UCC. Det var også året, hvor skolens top kunne sætte lønninger ind på kontoen, som ikke afspejlede den ellers erklærede økonomiske smalhals.

– Jeg holder af at undervise og er ikke klar til at stoppe. Samtidig får det store konsekvenser for min økonomiske fremtid, og det bliver næppe heller nemt at finde et nyt job i min alder. Så ja, jeg er rystet.

Sådan lød det i begyndelsen af december 2017 fra Bolette Rottbøll, der indtil det tidspunkt var underviser på Professionshøjskolen UCCs afdeling for uddannelse af pædagoger, overfor Magisterbladet. Det i forbindelse med, at hun ligesom en lang række andre undervisere af fremtidige pædagoger, havde modtaget en fyreseddel. Sparekniven blev endda svunget så markant blandt underviserne på pædagoguddannelsen, at det var 25% af disse, der måtte ud og finde sig et nyt job. Eller svarende til, at 20 medarbejdere fik en fyreseddel.

Læs også : Nytår med et brag hos kommunal topembedsmænd med milliongage : Får kæmpe bonus for at fortsætte i sit eget job

De store nedskæringer skyldtes, at man fra ledelsens side havde regnet voldsomt forkert i forhold til, hvilke indtægter og udgifter professionshøjskolen ville have. Ifølge Magisterbladet havde man hos Professionshøjskolen UCC på blot 14 måneder, opbygget et behov for akutte besparelser for i størrelsesordenen 45 millioner kroner.

Oversigt over lønninger for Professionshøjskolen UCCs topledelse

 

Direktører på samme lønniveau som minister

Besparelser der kom samtidig med, at man fra Professionshøjskolen UCCs side havde den helt store pung oppe af lommen, for på skatteydernes regning at aflønne de topledere, som havde været helt eller delvist ansvarlige for de store nedskæringer.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Professionshøjskolen UCC, at det ikke kun var på rektorniveau, at ledende medarbejdere i 2017 kunne sætte over en million kroner ind på den samlede lønkonto, når der også sker medtagelse af pensionen. Således tjente eksempelvis dekanten, Henrik Busch, 1.232.777 kroner, mens direktøren Nicolai Kragh Petersen måtte tage til takke med 1.128.189 kroner.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Beløbsstørrelser der også kendtes fra de to uddannelsesdirektører Lisbeth Harsvik og Tove Hvid Persson, der ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, begge tjente lige over 1.200.000 kroner. Eller hvad der svarer til, hvad landets uddannelsesminister årligt tjener.

Oversigt over lønninger for Professionshøjskolen UCCs topledelse

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*