Skoler fusionerede – hvorefter rektorer scorede årslønninger på langt over 2 millioner kroner

Del artiklen her:

Sidst på vinteren fusionerede professionshøjskolerne Metropol og UCC, hvilket i dén grad skabte lønfest på direktionsgangen. Således sikrede de to rektorer sig årslønninger, som selv statsministeren må kiggr langt efter.

– Jeg er glad for og tryg ved den beslutning, der nu er truffet. Den bygger på et grundigt forarbejde på tværs af Metropol og UCC. Vi skal nu i gang med det egentlige arbejde, nemlig at få vores organisationer til at vokse sammen og skabe et nyt, stærkt fællesskab.

Sådan lød det fra Carsten Koch, bestyrelsesformand for Professionshøjskolen UCC, da det i en pressemeddelelse i begyndelsen af november 2017 blev offentliggjort, at Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol fusionerede. En sammenlægning af de to hovedsageligt københavnske professionshøjskoler, som blandt står for uddannelsen af sygeplejesker og socialrådgivere, der blev gennemført den 1. marts i år.

Læs også : Nytår med et brag hos kommunal topembedsmænd med milliongage : Får kæmpe bonus for at fortsætte i sit eget job

Dermed stod man også i en situation, hvor hver af skolerne havde en rektor. Det blev klaret ved, at man valgte at sige farvel til dem begge, hvilket blev en bekostelig affærer for skatteyderne.

Oversigt over lønninger for Professionshøjskolen UCCs topledelse

 

Fusioner skæppede godt på bankbogen

For Laust Joen Jakobsen betød den rundhåndede omgang med skatteydernes penge, at han sikrede sig 612.009 kroner i fratrædelsesgodtgørelse. Hertil kom så en ekstra udbetaling i form af resultatløn på 150.150, hvorefter hans samlede indtjening i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i alt løb op i 2.278.200 kroner.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

En beløb der dog klart blev overgået af kollegaen Stefan Bille Hermann, hvis fratrædelsesgodtgørelse endte på 902.810 kroner. Oven i kom så den almindelige løn og arbejdsgiverens pensionsindbetaling, så Stefan Bille Hermann i alt i 2017 tjente 2.456.324 kroner.

Oversigt over lønninger for Professionshøjskolen UCCs topledelse

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*