Lønforhøjelse på lønforhøjelse på lønforhøjelse : Svindeleftersøgte Britta steg over 100.000 kroner i løn på få år

Del artiklen her:

Anna Britta Troelsgaard Nielsen er eftersøgt for at have begået underslæb hos sin arbejdsgiver Socialstyrelsen for et tresifret millionbeløb. Et formodet underslæb der foregik samtidig med, at hun år efter år sikrede sig en række markante lønforhøjelser.

Britta Nielsen

– Jeg har hørt om sagen, men jeg tror endnu ikke, man har forfulgt den entusiastisk – siden du også er her nu og giver mig flere og bedre informationer, så må Sydafrika med sikkerhed gøre noget ved det. Kriminalitet er kriminalitet, lige meget om det er nationalt eller internationalt, og vi bliver nødt til at handle nu.

Sådan lød det tidligere på måneden fra Bheki Cele, general og sydafrikanske minister for politi, da han overfor Ekstra Bladet kommenterede på den efterlysning, som man fra dansk side har udsendt på Anna Britta Troelsgaard Nielsen – typisk omtalt som Britta Nielsen. Det i forbindelse med formodet underslæb begået mod hendes arbejdsplads Socialstyrelsen, som mener sig snydt for i størrelsesordenen 111 millioner kroner, efter at kontorfunktionæren over en længere årrække overførte meget store beløb til sin egen konto.

Læs også : Afsløring : Britta svindlede for 111 millioner kroner – scorede alligevel bonusser for veludført arbejde hos Socialstyrelsen

Men samtidig med at Britta Nielsen skulle have udført det noget nær historiske underslæb, har hendes løn hos Socialstyrelsen gennemgået en nærmest eksplosiv aflønning.

Oversigt over lønninger udbetalt af Socialstyrelsen i perioden 2013-2017 til Anna Britta Troelsgaard Nielsen

 

Stor lønfremgang på kun få år

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Socialstyrelsen, at Britta Nielsen i 2013 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i alt modtog en aflønning på 323.741 kroner. Det for en arbejdsindsats på 32 timer, hvilket ifølge de fremsendte bilag fra Socialstyrelsen, også har været tilfældet for årene 2014, 2015, 2016 og 2017.

Læs også : Direktør med millionløn centrum for skandalesag : Scorer alligevel kæmpe bonus

På trods af at arbejdstiden ikke har ændret sig de seneste år for Britta Nielsen, har det været tilfældet for hendes aflønning. Således steg den inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i 2014 til 335.944 kroner, inden den i 2015 tog et spring op til 409.389 kroner. Det for i 2016 at tage et lille dyk til 390.045 kroner, inden den i 2017 endte på 428.277 kroner. Eller hvad der svarer til, at Britta Nielsens aflønning i løbet af de 5 seneste fulde ansættelsesår er steget med i størrelsesordenen 105.000 kroner.

Læs også : Rockglad borgmester fester på skatteydernes regning – og forgylder millionærer med kæmpe bonusser

En del af forklaringen skal findes i, at hun de seneste ansættelsesår fast har sikret sig såkaldte engangsvederlag – som også tit omtales som resultatløn. Udbetalinger der som udgangspunkt alene sker, hvor en offentlig arbejdsplads er så tilfreds med arbejdsindsatsen fra en embedsmand, at denne har krav på en bonus.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*