Direktør med millionløn centrum for skandalesag : Scorer alligevel kæmpe bonus

Billede : Ugeposten Gribskov
Del artiklen her:

Mundtlige aftaler til flere hundrede tusinde kroner, iøjnefaldende acontoudbetalinger og en fyret skoleder. Det var en del af ingredienserne i den såkaldte skakskandale, der rullede i Gribskov Kommune i 2016 og 2017 – samtidig scorede den ansvarlige direktør en stor bonus.

Gribskov Kommune Steffen Bohni

– Der ikke har været draget den fornødne omhu i forhold til aftalens indgåelse mellem Gilbjergskolen og (firmaet, red.) ‘Matematik og Skak’. Aftalen baserer sig i vidt omfang på mails og telefoniske aftaler samt fremsendt skriftligt tilbud. Der burde også have foreligget en egentlig kontrakt.

Sådan lød det fra Steffen Bohni, da direktøren for børne- og ungeområdet i Gribskov Kommune i juledagene 2016 udtalte sig til Lokalavisen om den såkaldte skaksag i den nordsjællandske kommune.

Læs også : Millioner af kroner ikke nok for DR-chefer : Scorede også bonusser i 2017

En sag som Lokalavisen i 2016 og 2017 afdækkede sammen med Journalista.dk, hvilket blandt andet indeholdt afsløringer af, at kommunen havde brugt i omegnen af en million kroner på at hyre konsulenten Jan Andersen, så han kunne undervise de lokale børn i at spille skak. Det ikke kun på trods af, at Jan Andersen efter en række konkurser har en gæld til det offentlige på omkring 250 millioner kroner. Men også selv om at den skoleleder der indgik aftalen med Jan Andersen, var tilknyttet det firma, for hvem den fallerede erhvervsmand var tilknyttet.

Det vel og mærke via aftaler, der reelt ikke var skriftlige – ligesom der også meget hurtigt faldt en stor acontoudbetaling til selskabet, hvor Jan Andersen var frontfigur, men ikke indgik i ejerkredsen af.

Lønninger udbetalt til direktionen i Gribskov Kommune i 2017

 

Skoleleder afskediget i forlængelse af skaksag

I første omgang mente Steffen Bohni ligesom resten af Gribskov Kommune dog ikke, at der var noget at komme efter. Ifølge de første udmeldinger fra direktøren, var alt gået efter bogen, ligesom den efterfølgende fyrede skoleleder, ikke havde gjort noget forkert. Efterfølgende måtte man fra kommunens side dog trække i land og erkende, at sagsbehandlingen langt fra havde været tilstrækkelig. Det blandt andet i forhold til, at man fra kommunens side eksempelvis ikke havde haft den nødvendige tilgang til tingene, når det handlede om at få tingene på skrift.

I kraft at af være direktør for børne- og ungeområdet var det også Steffen Bohni, der som en udløber af skandalesagen, så sig nødsaget til at afskedige skolelederen, der havde indgået aftalerne med Jan Andersen.

Læs også : Årsløn på 3.622.979 kroner rakte ikke – DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2017

Med en så rodet ledelse skulle man måske tro, at det gjorde det umuligt for Steffen Bohni at få udbetalt en stor bonus for sit arbejde i 2017. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, var det langt fra tilfældet.

For ved siden af sin normale løn på 1.296.607 kroner, modtog Steffen Bohni også en bonus på 90.575 kroner. Dermed nåede hans samlede indtjening i 2017 op på 1.387.182 kroner.

Del af oversigt over engangsvederlag udbetalt i Gribskov Kommune i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*