Millioner af kroner ikke nok for DR-chefer : Scorede også bonusser i 2017

Del artiklen her:

Cheflaget hos Danmarks Radio er sikret årslønninger, som næsten per definition ligger over millionen. Alligevel sikrede to statsmediets mest vellønnede medarbejde sig store bonusser i 2017.

– Jeg er utrolig glad for, at vi i DR Nyheder har fået en mulighed for at hente en så stærk kapacitet på programudvikling og innovation som Henriette Ladegaard til jobbet som projektchef for DR Event og Innovation. Jeg er sikker på, at det vil medvirke til,at vi får nye ideer på bordet omkring de store nationalebegivenheder og flere programforslag frem i lyset i den kommende tid.

Sådan lød det tilbage i 2007 fra Danmarks Radios daværende nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen, i forbindelse med, at Henriette Ladegaard-Pedersen blev ansat på den statslige arbejdsplads. Det efter at hun i en periode havde været tilknyttet Danmarks Radio som projektleder og udvikler, men kunne skifte til en højere stilling og lønramme i forbindelse med, at hendes forgænger skiftede til et andet job internt hos DR.

Læs også : Årsløn på 3.622.979 kroner rakte ikke – DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2017

Ved jobskifter eller ansættelser på det niveau hos DR, kommer statsmediet aldrig ind på, hvad licensbetalerne pålægges at betale i lønninger. For at få det oplyst er det i stedet et krav, at der sker udlevering af aktindsigter.

Oversigt over lønudbetalinger i 2017 fra Danmarks Radio til Peter Rosberg og Henriette Ladegård-Pedersen

 

Millionlønninger spædet op med bonusser

Hvilket Journalista.dk har fået i ikke kun Henriette Ladegaard-Pedersens løn, men også en lang række af DRs andre topfolk. For at skabe et så klart overblik som muligt, indeholder opgørelserne størrelserne på de pensionsindbetalinger, som DR har foretaget til medarbejderne – samt de bonusser, som de eventuelt måtte have modtaget.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

Blandt dem er DRs planchef, Peter Rosberg, og afdelingschef hos statsmediet for DR Event, Henriette Ladegård-Pedersen. Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, sikrede de to medarbejdere sig i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger over eller lige under millionen. For Peter Rosberg drejede det sig om 1.136.112 kroner, mens Henriette Ladegård-Pedersen måtte tage til takke med 957.799 kroner.

Læs også : 3.700.000.000 licenskroner ikke nok for DR : Nordjyder betaler millioner for at holde MGP

Henriette Ladegård-Pedersen sikrede sig dog alligevel over millionen i 2017, da hun fik udbetalt en ikke nærmere defineret bonus på 50.000 kroner. Peter Rosberg var også blandt de medarbejdere hos Danmarks Radio, som licensbetalerne blev påtvunget at betale en bonus til, da han modtog en ekstraudbetaling på 15.000 kroner oven i den sædvanlige løn.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*