Ronaldo og Christian Eriksen : Kommunale havnefolk på festlige og våde fodboldture – på din regning

Del artiklen her:

Hos den kommunale havn i Odense, er de glade for fodbold. Så glade at de fast tager på fodboldture til udlandet, hvor det faglig program i dén grad er til at overse.

Når man tænker på driften af en kommunal havn, vil det logiske fokus være på arbejdet med at modtage og afsende varer. På samme måde som kommunale havne også vil have et logisk fokus på at servicere de virksomheder, som befinder sig i eller omkring havneområdet.

Men sådan er det dog langt fra kun hos Odense Havn, der også kendes som Lindø Port of Odense. For her bruger de kommunale havnefolk gerne skattekroner på at tage på fodboldture til udlandet, hvilket sker i forlængelse af det sponsorat, som er blevet tegnet i den lokale Superliga-klub OB. Vel og mærke rejser til udlandet, hvis programmer synes mere end at dokumentere, at formålet er at se en fodboldkamp på højeste internationale niveau – men hvor det faglige indhold i bedste fald fremstår minimalt. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Odense Havn.

Læs også : Tinderbox-festival på skatteydernes regning : Odense Kommune køber billetter for 450.000 kroner

Herunder i to ture, som i henholdsvis 2015 og 2017, gik til henholdsvis Portugal og England. Det for her at opleve det danske landshold spille mod Portugal, mens turen til England skete for at opleve Champions League-opgøret mellem Tottenham og Real Madrid.

Program for fodboldrejse i 2015

 

Odense Havn : Det er rent arbejde

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, gik turen i november 2017 til London, for her at følge opgøret mellem Cristiano Ronaldos Real Madrid og Tottenham, der blandt sine største stjerner har den tidligere OB-er Christian Eriksen.

En rejse der startede den 1. november i HC Andersen Lufthavn i Odense, hvor deltagerne efter ankomst til London mere eller mindre gik direkte til frokost på en båd i Themsen. Herefter stod programmet på ankomst til hotellet, hvor deltagerne blev opfordret til at drikke en øl eller to, inden der var afgang til fodboldkampen. Af programmet fremgik samtidig, at man ikke måtte have alkohol med i bussen. Efter opgøret mellem Tottenham og Real Madrid, gik turen tilbage til hotellet, hvor deltagerne forventedes at indtage en godnat-drink og lidt at spise inden sengetid. Dagen efter stod programmet hovedsaligt på det, som blev omtalt som ”Fri leg i London”, inden det igen gik mod lufthavnen og Danmark.

Læs også : Odense Havn forgyldte erhvervsmand

To år tidligere var Odense Havn også blandt deltagerne, da OB arrangerede en lignende fodboldrejse til Porto, for her at se landskampen mellem Portugal og Danmark. Blandt de væsentligste programpunkter var prøvesmagning af portvin, som fandt sted forud for fodboldkampen. Dagen inden var hovedsageligt gået med et andet fri-leg-arrangement, hvor deltagerne havde flere timer til at gå rundt i den portugisiske storby på egen hånd.

Læs også : Kommunalt varmeværk forærede sponsor-billetter til 40.000 kroner væk – til sine medarbejdere

I en email til Journalista.dk oplyser Odense Havn, at man anser fodboldturene for alene arbejdsmæssige, hvorfor havnens deltagere heller ikke betaler skat af værdien :

– Det erhvervsfaglige indhold i netværket optager generelt en stor del af aktiviteterne i forhold til det sponsorat virksomheden betaler. Sponsoratet og deltagelse i netværket sker således af erhvervsmæssige årsager med henblik på at repræsentere og fremme virksomheden, og bliver behandlet herefter i forhold til de skatteretlige forhold.

Program for fodboldrejse i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*