Kommunalt varmeværk forærede sponsor-billetter til 40.000 kroner væk – til sine medarbejdere

Del artiklen her:

Sponsoraftaler har normalt til formål at synliggøre et firma. Men sådan har det ikke helt forholdt sig hos Fjernvarme Fyn, hvor fokus i stedet har været på at sende medarbejdere til skatteyderbetalt ishockey.

Fjernvarme Fyn

– Fjernvarme Fyn er ejet af Odense og Nordfyns Kommune. Virksomheden har knap 300 ansatte og er en af Europas største varmeforsyninger. Vi dækker ca. 97% af varmebehovet i Odense og omegn svarende til mere end 90.000 boligenheder. Fjernvarme Fyn er en nonprofit virksomhed, hvor fjernvarmeprisen er omkostningsbestemt, og økonomisk følger princippet “hvile i sig selv”.

På blandt andet denne måde beskriver det kommunale Fjernvarme Fyn sig selv på sin hjemmeside, hvor selskabet samtidig slår fast, at målsætningen er at levere billig og god fjernvarme til de fynske forbrugere.

Men Fjernvarme Fyns målsætning om at holde udgiftsniveauet nede, synes dog ikke at gælde alle dele af dets virksomhedsdrift. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos selskabet med hovedkontor i centrum af Odense.

Herunder i den sponsorkontrakt, som man har indgået med det lokale ishockeyhold Odense Bulldogs.

Oversigt fra Fjernvarme Fyn om sponsorat i Odense Bulldogs

 

Billetter uddelt efter lodtrækning blandt medarbejdere

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk er der tale om et fast sponsorat, som i 2016/2017- og 2017/2018-sæsonerne kostede skatteyderne henholdsvis 42.500 kroner og 44.625 kroner eksklusiv moms – eller hvad der svarer til 53.125 kroner og 55.781 kroner inklusiv den statslige afgift.
For de beløb har de fynske skatteydere først og fremmest fået lov til at betale for, at Fjernvarme Fyn har kunnet råde over en række billetter til Odense Bulldogs kampe. Billetter som kan inddeles i to hovedgrupper : 250 ståpladser til grundspilskampene inklusiv drikkebilletter og 4 langt mere eksklusive VIP-billetter, som blandt andet inkluderer forskellige former for bespisning og drikkevarer under kampene.

Billetter som dog ikke gik til, at eksempelvis fjernvarmeselskabets ledelse kunne tage forretningsforbindelser med ind for at se ishockey. I stedet oplyser Fjernvarme Fyn i en email til Journalista.dk, at de mange dyre billetter er blevet delt ud mellem selskabets medarbejdere, hvilket er sket via lodtrækninger.

Således blev de fynske fjernvarmekunder tvunget til at betale for, at fjernvarmefolkene kan komme til ishockey.

Aftale indgået mellem Fjernvarme Fyn og Odense Bulldogs om sponsorering i 2016/2017-sæsonen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*