Odense Havn forgyldte erhvervsmand

Del artiklen her:

312.500 kroner. Så meget hævede bestyrelsesformanden for 10 møder hos Lindø Industripark A/S, der er et datterselskab af den kommunale Odense Havn.

– Kaare Vagner har sikret, at bestyrelsen har drevet processer frem, som mange virksomheder bruger flere år på at nå til afklaring omkring. Der er ingen tvivl om, at hans indsats vil komme os til gavn i de kommende år.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Odenses borgmester Anker Boye, da han i marts i år i sin egenskab af bestyrelsesformand for Odense Havn, gjorde status over et netop ophørt samarbejde med erhvervsmanden Kaare Vagner. Det blev indgået sommeren 2014, og varede således under ét år.

Det på trods af at der ved pressemeddelelsen i forbindelse Kaare Vagners udpegelse som bestyrelsesmedlem, var lagt op til et langvarigt sæde i bestyrelsen :

– Bestyrelsen får til opgave at sikre den fortsatte udvikling på Lindø i et gunstigt marked med stadig stigende antal lejere og stor travlhed for Lindøs anden kerneforretning; de særligt tunge transporter og løft.

For Kaare Vagner, var der alligevel tale om et særdeles arbejde for det offentligt ejede selskab. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i udgifter afholdt af den kommunale Odense Havns datterselskab Lindø Industripark A/S.

 

Møder gav 31.250 kroner i honorar – per styk

Bilagene fastslår, at Vagner ikke blev aflønnet med bestyrelsesformands sædvanlige 90.000 kroner årligt, men efter helt andre takster. Helt præcist 25.000 kroner eksklusiv moms per dag, således at skatteydernes regning inklusiv afgiften lød på 31.250 kroner. Det vel og mærke tilsyneladende per påbegyndte dag, således at der ikke nødvendigvis lå en hel arbejdsdag bag honoraret.

Ifølge de udleverede bilag, bestod Kaare Vagners arbejde for Lindø Industripark A/S, der er et datterselskab af den kommunale Odense Havn, hovedsageligt i deltagelse i møder. I alt blev det til ti af slagsen, hvoraf to havde var bestyrelsesmøderr hos Dansk Metal. Et andet møde erhvervsmanden hævede 31.250 kroner for, var en præsentation om lærlinge.

Ud over honoraret på 31.250 kroner per arbejdsdag, fik Kaare Vagner også dækket en række af sine udgifter. Det drejede sig eksempelvis om kørepenge til og fra møderne, ligesom det offentlige ejede selskab også refunderede en taxatur til 594 kroner.

Udlæg der løb op i 13.485 kroner, således at skatteydernes samlede regning for Kaare Vagners kortvarige sæde i bestyrelsen for Lindø Industripark lød på 325.985 kroner.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*