Løkke billigere i drift end Thorning

Del artiklen her:

Han er kendt for et stort rejsebudget. Men Lars Løkke Rasmussen er faktisk billigere i drift end Helle Thorning-Schmidt, når turen går til udlandet i egenskab af statsminister.

– Det fremstår, som om at han som formand med helt åben pande har været vidende om, at han skal have særlig adgang til en vild luksus, som vi under normale omstændigheder i forbindelse med danske skattekroner og bistandsprojekter slet ikke tillader.

Sådan lød det fra socialdemokraten Pernille Rosenkrantz-Theil under den såkaldte GGGi-sag, da hun overfor Politiko.dk kommenterede på billetter, som Lars Løkke Rasmussen havde fløjet på.

Meget har tilsyneladende ændret sig, siden GGGi-sagen trak overskrifter. Efter sin tiltræden som statsminister, synes der ikke være noget at udsætte på Løkkes tjenesterejser. I hvert fald ikke, hvis der sammenlignes med forgængeren Helle Thorning-Schmidts. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har modtaget fra Statsministeriet. Ministeriet oplyser samtidig i en email, at der kan forekomme minimale justeringer af den samlede pris. 

Selv om Løkke Rasmussen kun er få måneder inde i sin valgperiode, har han allerede foretaget mindst én rejse, som er direkte sammenlignelig med Helle Thorning-Schmidts. Den gik til FNs generalforsamling i september i år, hvor Helle Thorning-Schmidt deltog i 2014-udgaven.

 

Løkke billigere end Thorning til septembermøder i New York

Aktindsigterne fastslår at skatteydernes udgifterne til New York-rejserne, var noget nær identiske. I 2015 kostede det 279.675,39 kroner, at Lars Løkke deltog i FNs generalsamling. Året før lød regningen på 290.269,07 kroner, så Helle Thorning-Schmidt kunne deltage i samme forsamling.

For begge rejser gælder, er at der ikke er sket medregning af udgifterne til PET-vagter, da disse ikke blev betalt af Statsministeriet. I udregningerne er anvendt samme vekselkurser, som Statsministeriet har gjort brug af – samt ministeriets opgørelsesformer.

Med en så minimal forskel på rejseomkostningerne skulle man umiddelbart tro, at de to statsministre anvendte nærmest identiske flybilletter og boede på samme hotel. Bag tallene gemmer der sig dog en række forskelle i forhold til, hvordan pengene blev brugt.

Først og fremmest gjorde Lars Løkke Rasmussen brug af flere skatteyderkroner på flybilletter end Helle Thorning-Schmidt, som omvendt eksempelvis indkøbte dyr transport i New York. I byen der aldrig sover, blev hun sammen med sin delegation fragtet rundt af et lokalt limousineselskab.

 

Overraskende billig Thorning-tur til New York

Helle Thorning-Schmidts besøg i New York september 2014, var dog langt billigere end normalt set. Under tidligere besøg i USA, har hun således i langt højere grad trukket på rejsekontoen.

Det var eksempelvis tilfældet ved rejsen til New York og Washington februar 2012, hvor hun besøgte Barack Obama. Her lød regningen på cirka 360.000 kroner, hvilket ikke kun skyldtes dyre flybilletter. Blandt årsagerne var ligesom under besøget i New York september 2014 også, at Thorning-Schmidt indhentede en række ekstraydelser. Eksempelvis hyrede den daværende statsminister en modefotograf, da mødet med den amerikanske præsident skulle foreviges.

Anderledes begrænsninger i forbruget synes der at have været, når Lars Løkke Rasmussen har rejst i sin egenskab af statsminister. I september i år var det eksempelvis ham selv der betalte for, at sønnen Bergur Løkke Rasmussen deltog i morgenmaden på det valgte hotel i New York.

Ligesom Venstre-mandens bilag fra den amerikanske storby også er renset for køb af alkohol, som ellers tidligere har trukket store overskrifter .

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*