Afsløring : Britta svindlede for 111 millioner kroner – scorede alligevel bonusser for veludført arbejde hos Socialstyrelsen

Del artiklen her:

Den eftersøgte Anna Britta Troelsgaard Nielsen har ved siden af sin faste indtægt fra Socialstyrelsen, også sikret sig bonusser fra sin arbejdsgiver.

Socialstyrelen Anna Britta Troelsgaard Nielsen

111 millioner kroner.

Så meget beskyldes Anna Britta Troelsgaard Nielsen at have begået underslæb for, mens hun i en årrække havde en betroet stilling hos Socialstyrelsen. En svindel der ifølge Socialstyrelsen skulle været sket ved, at hun overførte de mange millioner kroner til sig selv via satspuljerne. Derfor var det på hendes konto pengene gik ind, således at Anna Britta Troelsgaard Nielsens samlede formodede misbrug af adgang til Socialstyrelsens midler, kunne nå op på et tresifret millionbeløb.

Læs også : Direktør med millionløn centrum for skandalesag : Scorer alligevel kæmpe bonus

Når der gennemføres så store svindelnumre, skulle man umiddelbart ikke kun tro, at det blev fanget forholdsvist hurtigt i Socialstyrelsens interne revision. Man skulle heller ikke forvente, at en medarbejder ville blive belønnet med en ekstra lønudbetaling som følge af det, som må anses for veludført arbejde.

Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Socialstyrelsen viser, har det minimum været tilfældet for Anna Britta Troelsgaard Nielsen.

Socialstyrelsens oversigt over Anna Britta Troelsgaard Nielsens lønforhold årene 2015, 2016 og 2017

 

Har fået bonus de tre seneste ansættelsesår

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at hun i de seneste senest år har modtaget såkaldte engangsvederlag. En type udbetalinger der også tit omtales som fx resultatløn, da der er tale om en bonus, der kommer til udbetaling, når den ansatte har opfyldt et eller flere på forhånd fastsatte mål.

Læs også : Rockglad borgmester fester på skatteydernes regning – og forgylder millionærer med kæmpe bonusser

I 2015 drejede det sig om 20.000 kroner, som Anna Britta Troelsgaard Nielsen fik udbetalt oven i sin almindelig løn. Derved sikrede hun sig dette år en indtægt, der inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger kun stod i 140.835 kroner. Anderledes større var årsindtægten i 2016, hvor der i alt stod 390.045 kroner på lønsedlen for den svindeleftersøgte embedsmand. Det inkluderede et engangsvederlag, der dette år lød på 390.045 kroner.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

I 2017 tjente Anna Britta Troelsgaard Nielsen 428.277 kroner – hvoraf de 15.000 kroner kom i form af et engangsvederlag.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*