Helt museum lejet til afskedsreception for leder af kommunalt ungecenter

Del artiklen her:

Indenfor det offentlige er det normalt, at pensioneringer fejres med maner. Derfor måtte skatteyderne også finde pungen frem, da Herning Kommune bookede et helt museum til en afskedsreception.

– Det har vi gjort, fordi plejehjemmet ikke er i stand til at levere den ydelse, som vi mener, er værdig for en ældre medborger.

På blandt andet denne måde kunne Irvin Svensson, hvis mor er bosat på en plejehjem, overfor TV2berette om de mangler, som han mente var i Herning Kommunes hjemmepleje. Udfordringerne havde været så store, at den midtjyske kommune havde taget initiativ til, at frivillige kunne overtage en række af de opgaver, som tidligere var blevet udført af uddannet og aflønnet personale.

Det er dog ikke alle dele af det sociale arbejde i Herning, som de seneste år for alvor er blevet ramt af nedskæringer. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i den Venstre-ledede kommune.

Blandt andet i de receptioner, som skatteyderne har betalt til de kommunalt ansatte embedsmænd.

 

Kunstnermuseum som ramme for reception

De udleverede bilag fastslår, at det langt fra altid er traditionelle rammer, som Herning Kommune gør brug af til sine receptioner. Eksempelvis blev Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum anvedt, da kommuen den 15. januar 2015 tog afsked med lederen af et kommunalt ungecenter.

Museet, der normalt omtales som CHPEA Museum, tager ifølge sin hjemmeside 10.000 kroner, hvis gæster skal have rådighed over hele ejendommen i forbindelse med eksempelvis receptioner. Det kunne dog ikke gøre det for Herning Kommune, som der ud over betalte 9.603,89 kroner for eksempelvis de ekstra timer, som museets ansatte brugte på at forberede og rydde op efter sammenkomsten.

Valget af CHPEA Museum var en væsentlig årsag til, at afskedsreceptionen for ungecentrets leder inklusiv moms løb op i 87.232,81 kroner. Inkluderet i prisen var også den mad og de drikkevarer, som gæsterne satte til livs under festlighederne.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*