Afsløring : Fanger får kunst for millioner – gigantisk vægmaleri pryder deres gymnastiksal i luksusfængsel

Pressefoto FÆNGSLET i Horsens
Del artiklen her:

Når fangerne i Storstrøm Fængsel er i fængslets gymnastiksal, burde de kigge op og nyde udsigten. For den er nemlig prydet af et vægmaleri, som har stået skatteyderne i over 2 millioner kroner.

Kriminalforsorgen

– Sparekniven skal hvæsses af budgetbisserne i Kriminalforsorgen. I en tid med højt sygefravær, rekordmange volds- og trusselsepisoder og flere sikkerhedsopgaver skal der nemlig skæres 90 millioner kroner.

Sådan lød det fra Fængselsforbundet i begyndelsen af marts 2017 i forbindelse med offentliggørelsen af, at Kriminalforsorgen stod foran store besparelser. Nedskæringer der måske ikke så overraskende fik Fængselsforbundet til at advare om, at arbejdsforholdene for dets ansatte hos Kriminalforsorgen, ville komme til at lide under de mindre bevillinger.

Læs også : Ekstravagant afsked : Kystdirektoratet gav direktør dyr skulptur og stor reception

En kritik der faldt stort set samtidig med, at man fra Kriminalforsorgens side gjorde klar til at åbne sit nye superfængsel, Storstrøm Fængsel. Et fængsel der fra mange sider er blevet beskyldt for at være unødvendigt luksuriøst, da de indsatte blandt andet har eget bad og toilet, ligesom de også har faciliteter til fritidsaktiviteter, der normalt ikke forbindes med at være idømt langvarige fængselsstraffe for alvorlig kriminalitet.

Første del af regning fra galleri til Kriminalforsorgen for vægmaleri

 

Vægmaleri indkøbt for millioner af kroner

Men det er dog langt fra de eneste iøjnefaldende udgifter, som skatteyderne er blevet pålagt at betale i forbindelse med åbningen af Storstrøm Fængsel. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Kriminalforsorgen, at der bestemt ikke synes at have været nogle smalle steder, da fængslet skulle udsmykkes.

Læs også : Pensioneret direktør trak 100.000 kroner over repræsentationskontoen til berømt kunstværk

Bilagene fastslår at man fra Kriminalforsorgens side hurtigt lagde sig fast på, at det var kunstneren John Kørner, som skulle stå for en del af udsmykningen af Storstrøm Fængsel. Det i form af et vægmaleri, der blev afregnet over to fakturaer via kunstnerens gallerist. Den første faktura lød på 812.500 kroner, hvilket blandt andet inkluderede et honorar på at udarbejde en skitse, hvilket i sig selv medførte en regning på 100.000 kroner.

Læs også : Kæmpe middag, voldsom markedsføring og festlig fernisering : Kunstudstilling løb op i millioner af skattekroner

Den anden del af regningen fra galleriet til Kriminalforsorgen, blev fremsendt den 1. februar 2017. Den lød på 1.375.000 kroner, således at skatteydernes samlede regning er løbet op i 2.187.500 kroner.

Det for et vægmaleri på 36×7 meter, der er placeret i gymnastiksalen i Storstrøms Fængsel.

Anden del af regning fra galleri til Kriminalforsorgen for vægmaleri

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*