Pensioneret direktør trak 100.000 kroner over repræsentationskontoen til berømt kunstværk

Del artiklen her:

Vejle Kommune ydede officielt ikke kontante bidrag til von Hornsleth-skulpturen Deep Storage. Det skete dog alligevel, da en pensioneret teknisk direktør gjorde brug af repræsentationskontoen.

– Talrige lokale sponsorer har sørget for, at Vejle med stjernen får et unikt kunstværk, der med sine dimensioner er landets største fritstående stål-skulptur.

Sådan skrev Vejle Amts Folkeblad den 6. november 2013, da Kristian von Hornsleths skulptur Deep Storage, stod klar i Vejle. Den var resultatet af et højprofileret projekt, hvor DNA fra mange tusinde mennesker fra hele verden, opbevares i det stjerneformede kunstværk. Projektet har udløbere til andre lande, som den London-baserede dansker forsøger at afsætte sit projekt til.

I første omgang er det dog kun Vejle, som har en skulptur stående. Den blev ud ad til finansieret via Business Vejle, som er et netværk af lokale virksomheder.

Initiativet fra de lokale virksomheder var nødvendigt, fordi Vejle Kommune officielt kun støttede Kristian von Hornsleths skulptur med støbningen af dets fundament. Det i form af arbejde udført af kommunens folk, således at skatteyderne kun i begrænset omfang skulle have pungen op af lommen for at hente kunst til den østjyske havneby.

Et forhold som også indirekte fremgår af det pressemateriale, som Kristian von Hornsleth udsendte i forbindelse med skulpturens afsløring. Her i refereres den indvielsestale, som blev holdt af Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V) :

– Jeg er sikker på, at Stjernen bliver det nye vartegn for et uddannelsesstrøg i vækst. Stjernen vil symbolisere både de mange uddannelser, og at uanset hvad du vælger, så står verden åben og er fuld af muligheder. Du kan blive stjernen i dit eget liv. Samtidig er vi en del af noget meget større, siger Arne Sigtenbjerggaard og retter en stor tak til Business Vejle og de mange lokale virksomheder, der har sponsoreret skulpturen.

Journalista.dk kan dog afslører, at det langt fra alene var medlemmerne af Business Vejle, som betalte kontante beløb til von Hornsleth-skulpturen. Det gjorde Vejle Kommune også selv, hvilket skete via træk på en repræsentationskonto. Den tilhørte tidligere teknikdirektør Erik Dahl Rasmussen, som ved sin underskrift forpligtede kommunen til at betale 100.000 kroner.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Vejle Kommune.

 

Direktørstilling erstattet med kortvarigt højtlønnet konsulentjob

Ifølge bilaget udleveret af Vejle Kommune, blev tilsagnet underskrevet ”2/X/2013”. Hvilket kommunen overfor Journalista.dk oplyser, skal læses som den 2. oktober 2013. Det vil sige på et tidspunkt efter at Erik Dahl Rasmussen var gået på pension, hvilket blandt andet blev markeret med en stor reception i de sidste dage af september 2013.

Efterfølgende fortsatte den mangeårige teknikdirektør på en givtig kortvarig konsulentkontrakt, som ud over en månedsløn på 92.525,25 kroner også havde indbygget en bonus på 30.000 kroner for ”to måneders ansættelse og ydelse af en særlig indsats”.

Konsulentaftalen blev forlænget, således at den løb til udgangen af efteråret 2013.

Det var ikke kun lønniveauet, som Erik Dahl Rasmussen fastholdt fra sin direktørtid. Som et særsyn fik han også lov til at gøre brug af en repræsentationskonto, hvorfra han trak de 100.000 kroner til Kristian von Hornsleths skultur.

Vel og mærke på et tidspunkt, som må anses for sidste udkald for dens finansiering. Blot omkring en måned senere, blev skulpturen afsløret af Vejle Kommunes borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V).

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*