Vildskud på vildskud på vildskud : Eksperter ramte forkert 2/3 af gangene under VM i fodbold

Del artiklen her:

Ifølge et gammelt ordsprog er det svært at spå, specielt om fremtiden. Det kan de tale med om på Tipsbladet, hvis råd under VM-slutrunden i Rusland havde været en dyr oplevelse at følge.

Tipsbladet

– Ørkenvandring i Moskva. VM-finalen mellem Frankrog og Kroatien. To hold der har spillet meget taktisk orienteret. Frankrig er nærmest en mur rent defensivt. De giver ikke mange chancer væk til modstanderen. Deres udgangspunkt er defensivt, hvor de står relativt dybt.

Sådan lød det i Tipsbladet fredag den 13. juli i forbindelse med, at fodboldmagasinet varmede op til VM-finalen den efterfølgende søndag mellem Frankrig og Kroatien. Et opgør som Tipsbladets eksperter anbefalede sine læsere, at man ikke spillede på ret mange scoringer i. Således nåede man fra bladets spileksperter frem til, at pengene skulle sættes på, at der maksimalt ville blive scoret ét mål. Sådan gik det som bekendt ikke, da franskmændenes vandt VM-finalen med 4-2 efter et opgør, hvor de nykårede verdensmestre ikke ligefrem kunne beskyldes for, kun at fokusere på det defensive.

Læs også : Faktatjek : Nej – Brøndby har ikke fået dommerhjælp i 2017/2018-sæsonen

Det var dog langt fra den eneste gang under VM-slutrunden at Tipsbladet, som har fodbold som sit eneste arbejdsområde, ramte meget forkert, når det handlede om at forudsige udfald af forestående kampe i Rusland.

Forudsigelser fra Tipsbladet om 1/8-finaler med dansk deltagelse

 

Høj grad af forkerte forudsigelser

Således viser Journalista.dks gennemgang af Tipsbladet i ugerne op til og under VM-slutrunden, at man i alt kom med 35 konkrete bud på først og fremmest, hvem der ville vinde og tabe hvilke kampe. På samme måde som specialmediets eksperter også afgav bud på eksempelvis hvilken angribere der ville få succes under VM-turneringen, samt hvilke resultatmæssige udfald kampe ville få.

Læs også : Kommunerne forskelsbehandler Superliga-klubberne : Nogle får millioner andre får intet

Ud af de 35 bud, var de 20 forkerte. Det drejede sig eksempelvis om, at Tipsbladet vurderede Polens angrebsstjerne Robert Lewandowski til at score mindst 3 mål under VM-slutrunden – han scorede ingen. På samme måde som man fx også forkert forudså, at opgøret mellem Uruguay og Frankrig ville ende enten 0-0, 1-0, 0-1 eller 1-1, opgøret mellem Sverige og England ville stå uafgjort ved halvleg og at finalen mellem Frankrig og Kroatien ville blive målfattig.

Tipsbladets forudsigelser om kvartfinaler ved VM-slutrunden i Rusland

 

Forholdsvist sikre forudsigelser ved favoritsejre

I to tilfælde ramte Tipsbladets eksperter delvist rigtigt i forbindelse med play-off-opgøret mellem Rusland og Kroatien. Her gik kroaterne videre, men ikke i den ordinære spilletid, da der måtte straffespark til.

I 13 tilfælde ramte man fra Tipsbladets eksperter plet, hvilket dog hovedsageligt var i forbindelse med, at man anbefalede sine læsere at sætte penge på klare favoritter. Det drejede sig eksempelvis om vinderne af opgørene Kroatien-Nigeria, England-Sverige og Mexico-Sydkorea. Således var det i runde tal kun i 1/3 af tilfældene ved VM-slutrunden i fodbold i Rusland, at Tipsbladet ramte rigtigt.

Læs også : FC Midtjyllands fede finte : Scorer millioner af kroner på arbejdsløse

Fra Tipsbladets side er man ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser og har derfor heller ikke ønsket at svare på, hvorvidt bladets eksperters succesrate er meget højere, end hvad man ville have opnået ved tilfældige gæt efter lodtrækninger.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*