Regionsråd fyrede flere hundrede medarbejdere – og tog på sommerudflugt til 430.000 kroner

Del artiklen her:

Bare fordi man svinger sparekniven betyder det jo ikke, at der ikke er luft i budgettet til at tage næsten hele regionsrådet med til Bornholm.

Region Sjælland Folkemøde

– Som det ser ud nu, bliver der tale om cirka 125 varslede afskedigelser. Men vi forventer, at tallet kommer endnu længere ned, når processen med omplaceringer går i gang på sygehusene.

Sådan lød det fra den daværende formand for Region Sjælland, Jens Stenbæk, da han overfor TV2 i 2015 forklarede om de spareplaner, der var langt på regionens sidehuse. Nedskæringer på medarbejderantallet på sygehusene, der også er blevet fastholdt de efterfølgende år. Således skar Region Sjælland i forbindelse med sit budgetforlig for 2018 ned for i størrelsesordenen en kvart milliard korner, hvilket blandt andet ville komme til at gå ud over administrationen hos regionen, som har sit hovedkontor i Sorø.

Læs også : 120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Men der synes dog at være i hvert fald et område, hvor Region Sjælland ikke har haft det store behov for at finde besparelser. Nemlig når det kommer til de udgifter, som vedrører politikerne selv.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i prisen for deltagelsen ved Folkemødet i 2017.

Oversigt over Region Sjællands udgifter til Folkemødet 2017

 

46 politikere og embedsmænd på årets største sommerudflugt

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kostede det skatteyderne 428.495 kroner at sende de sjællandske politikere og embedsmænd på langfart til den årlige sommerudflugt. Udgifter der først og fremmest afspejlede, at man fra Region Sjællands side havde valgt at blive særdeledes godt indkvarteret tæt på festivalplasen i Allinge.

Læs også : Trængt regions politikere rejser for millioner

Således kostede overnatningerne for de i alt 46 deltagende politikere og embedsmænd, skatteyderne i alt 195.050 kroner. Det skyldtes at overnatningerne skete på Hotel Abildgård, der må anses for at være et af Bornholms absolut bedste hoteller – hvilket blandt andet skyldes flere swimming-pools. På samme måde som det også spillede ind på den samlede regning, at det kostede 87.173 kroner, da den store sjællandske delegation skulle fragtes med færge, tog og fly til Bornholm.

Læs også : Dyr Japan-rejse brugt til turismeoplevelser hos Region Syddanmark

I budgettet var der også luft til, at der kunne bruges lige under 30.000 kroner på et foredrag under Folkemødet.

Region Sjællands deltagerliste ved Folkemødet 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*