Skærer ned på kommunens gamle og syge : Afgående byråd fejrede sig selv og hinanden for over 200.000 kroner

Del artiklen her:

Når en valgperiode udløber i Ikast-Brande Kommune bliver der ikke sparet på de festligheder, der vedrører byrådspolitikerne.

Ikast-Brande Kommune

– Det er ikke lette besparelser. Vi har lukket to midlertidige pladser. Ved at lukke de to sidste og lave midlertidige pladser for hele kommunen i Engesvang, berører vi de ældre mindst. Den besparelse er på 600.000 og vil ikke ramme de varme hænder. Og pladserne kan så omdannes til almindelige plejeboliger, som vi kan bruge, da vi er ved at oparbejde en venteliste.

Sådan lød det overfor Herning Folkeblad fra det socialdemokratiske byrådsmedlem Birthe Sørensen, da hun forsommeren 2017 kommenterede på de besparelser, som stod for at ramme Ikast-Brande Kommune. Nedskæringer der blandt andet ville gå ud over den lokale psykiatri med 800.000 kroner, ligesom man fra politisk hold også fandt det nødvendigt at skære 1.2 millioner kroner på kommunens ældre – hvilket ville komme til at ramme områder som plejeboliger og handicappede.

Læs også : Busindpakning til den store guldmedalje : Ikast-Brande bruger kvart million på folie til håndboldbus

Men det var dog ikke alle dele af de kommunale budgetter i den lille midtjyske kommune, der blev ramt af politikernes spareknive. Som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ikast-Brande Kommune fastslår, var det eksempelvis ikke tilfældet for festlighederne politikerne deltog i, efter at den seneste valgperiode udløb i forbindelse med kommunalvalget i 2017.

Udgifter i forbindelse med afskedsreceptioner for borgmester og viceborgmester i Ikast-Brande Kommune

 

Tre festlige dage for byrådsmedlemmer og deres forbindelser

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk var der på det nærmeste tale om en festival, da byrådsmedlemmerne sagde goddag og farvel til hinanden efter kommunalvalget i november 2017.

Første gang var i slutningen af december 2017, hvor der blev budt indenfor på et lokalt hotel for 250 gæster. Det til en buffet for 250 gæster, hvilket i sig selv kostede skatteyderne 55.000 kroner. Hertil kom så først og fremmest de drikkevarer, som gæsterne indtog – hvilket var en medvirkende årsag til, at sammenkomsten i alt løb op i 86.348 kroner.

Læs også : Receptionsløver i Zirkus Nemo : Randers byråd fejrede sig selv for 200.000 kroner

I midten af januar måtte den politiske elite i Ikast-Brande Kommune på den igen, da et lokalt kultur- og konferencecenter var værter for en reception, hvor der også var 250 indbudte. Det til den netop afgåede borgmesters afskedsreception, hvilket kostede skatteyderne 79.025 kroner.

Læs også : Foto med stjernerne, sportsmuseum og kæmpebus : Hjørrings borgmester brugte 15.000 kroner på basket-ball-kamp

Desuden blev der også bestilt en større meu til 48 personer, hvilket kostede 42.771 kroner. Derved kostede det i alt skatteyderne 208.144 kroner, at politikerne i den midtdjyske kommune fejrede sig selv og hinanden efter det seneste kommunalvalg.

Del af udgifter til afskedsmiddag for Ikast-Brandes byråd

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*