Gourmet-mad og 4-stjernet luksushotel : Langt fra første gang kommunal havn tager på markant udenlandsrejse for skatteyderkroner

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da Thyborøn Havn anført af borgmester Erik Flyvholm, sidste efterår lagde vejen forbi Færøerne – på skatteydernes regning. Et forbrug på rejser i både ind- og udland, der langt fra er enestående for de vestjyske havnefolk.

Thyborøn Havn Erik Flyvholm

En kvart million kroner.

Så meget kostede det i runde tal, da Thyborøn Havn september 2017 rejste til Færøerne. Det for her at besøge en række lokale virksomheder, ligesom der dog også var luft i programmet til, at den kommunale havn kunne komme på byrundtur i Torshavn. Det skete kort før kommunalvalget i 2017, hvor en stor del af bestyrelsen stod foran udskiftning som følge af Lemvig Kommunes ejerskab af Thyborøn Havn. En rejse der startede om eftermiddagen den 17. september og sluttede den 20. september, hvor de kommunale havnefolk fløj fra Færøerne om morgenen, for efter en mellemlanding i København, at lande i Billund ved 16-tiden.

Læs også : Borgmestrenes ukendte festforening : Vestforbrændingen – Vejle Havn version 2.0

Det var i det hele taget en rejse, hvor skatteyderne i dén grad måtte holde for. Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at havnefolkene blandt andet brugte skatteydermidler på at indlogere sig på Færøernes absolut førende hotel, det 4-stjernede Hotel Føroyar. På samme måde som det også indgik i turen til omkring 250.000 kroner, at middagen den 18. september blev indtaget på en lokal gourmet-restaurant.

Fakturaer i forbindelse med Thyborøn Havns tur til Færøerne

 

Forkærlighed for dyre rejser

Studieturen til Færøerne er dog langt fra enestående i forhold til, hvordan man fra Thyborøn Havns side har brugt skatteyderkroner på besøg i ind- og udland. Således fremgår det af tidligere indhentede aktindsigter af Journalista.dk hos havnen, at der heller ikke har været nogle smalle steder, når man eksempelvis har besøgt velkendte golf- og naturområder på skatteydernes regning.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

Det var tilfældet tilbage i 2012, hvor turen gik til Skotland. Her indlogerede man sig på Hilton Craigendarroch, der ligger placeret ved Aberdeen i den nordøstlige del af landet. Et eksklusivt hotel beliggende i en nationalpark, hvilket var en væsentlig årsag til, at turen endte med at stå skatteyderne i lige under 130.000 kroner.

Læs også : Kommunen holdt hånden under Vejle Boldklub – betalte ikke husleje i mindst et halvt år

I september 2015 gik turen til Skagen, hvor indlogeringen skete på det lokale ikoniske Ruths Hotel. Det kostede i sig selv 64.772 kroner, hvilket blandt andet skyldtes de besøg, som den kommunale delegation aflagde i hotellets restaurant. Hvilket langt fra var første gang, at man fik sulten og tørsten stillet netop her. Således var havnen også på besøg på Ruths Hotel i 2011, hvor der blandt andet blev drukket en flaske rødvin til 995 kroner – samt to andre flasker rødvin til 745 kroner stykket.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*