Politikere erklærede sig som klimatosser – hvorefter de tog flyet til Island for at opleve den islandske nationaldag

Del artiklen her:

For to medlemmer af Odder Kommunes Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalg, stak kærligheden til miljøet ikke dybere, end at de fandt det nødvendigt at få skatteyderne til at betale for en flyrejse til Island.

Odder Kommune Lone Jakobi Sørensen Ditte Marie Thejsen

Et af de store buzz-ord i forbindelse med sommerens Folketingsvalg var ”klimatosse”, som var den betegnelse Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard gav de mange, der anså klimaspørgsmålet for at være det absolut væsentligste ved valget. Efterfølgende medførte det en reaktion fra specielt venstreorienterede selverklærede miljøforkæmpere, som påførte sig dette udtryk på deres Facebook-profiler – som et udtryk for, at de fandt kampen for miljøet afgørende.

Dermed skulle man måske også tro at de politikere der enten støttede op om klimatosserne eller selv erklærede sig sådan, ville holde afgørende igen med at købe flyrejser, således at der kunne ske en nedbringelse af CO2-udledningerne.

Læs også : Geysere, nationaldag og turistoplevelser : Kommune brugte langt mere end forventet på rejse til Island

Men i tilfældet Odder Kommunes Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalg, har dette dog langt fra været tilfældet for minimum to af udvalgsmedlemmerne.

Facebook-opslag fra Lone Jakobi Sørensen og Ditte Marie Thejsen

 

Kort efter valget : Klimatosser fløj nord på

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at udvalgsformanden og 1. viceborgmester Lone Jakobi Sørensen og Enhedslistens Ditte Marie Thejsen, var blandt de byrådsmedlemmer fra Odder Kommune, som deltog på Børne-, Uddannnelses- og Kulturudvalgets rejse til Island i dagene mellem den 16. og 19. juni. Altså mindre end 14 dage efter at danskerne var gået til stemmeurnerne, for at vælge en ny regering.

Læs også : Byrådsmedlem om Islands-rejse fyldt med turistoplevelser : Dårligt signal at sende

For begge de venstreorienterede politikere gjaldt, at de havde bakket op om begrebet ”klimatosser”. Mens Lone Jakobi Sørensen havde påført ”klimatosse” i sit profilbillede, skrev Ditte Marie Thejsen opdateringer, hvor hun hyldede klimatosserne.

Læs også : Kommunalt udvalg tog på turismeoplevelser på Island – men mener selv at det var arbejde det hele

Alligevel var de en del af Odder Kommunes delegation til Island, hvor et af de væsentligste programpunkter var, at de udsendte byrådsmedlemmer og embedsmænd kunne opleve den islandske nationaldag. Det i forlængelse af at et besøg i den islandske natur, som samme dag varede fra klokken 8.30 om morgenen og frem til klokken 13.30 om eftermiddagen – hvorefter delegationen satte sig til et veldækket bord på en Islands mest kendte restauranter.

Program for Islands-rejse

Del artiklen her:
2 Comments

  1. For segmentet af de røde ismer glæder det til stadighed:
    1. Goderne tilhører alene mig!
    2. Det er din pligt at arbejde for mit!
    3. Fortæl de andre hvor god du er til det!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*