Uddannelsesleder indgik store aftaler med kæresten, datteren og broderen for over 750.000 kroner – men har ingen dokumentation for at have indhentet tilbud hos andre

Del artiklen her:

En grundregel indenfor den offentlige forvaltning er, at hvis man indgår væsentlige aftaler, skal man indhente tilbud fra andre end dem, ordren placeres hos. Men hos VIA University College kniber det i dén grad med dokumentation for, at dette har været tilfældet ved markante ordre placeret ved personer meget tæt på uddannelsesleder.

VIA University College The Animation Workshop Morten Thorning

Det er ikke hver dag, at en uddannelsesinstitution indgår store aftaler med personer meget tæt på dens leder. Men det har indenfor de seneste år været tilfældet for The Animation Workshop, der hører under VIA University College. Således har The Animation Workshop indenfor de seneste år indgået aftaler med uddannelseslederen Morten Thornings bror, datter og kæreste, hvilket i alt har stået skatteyderne i lige over 750.000 kroner.

Læs også : Mens kriminalitet ikke efterforskes : Gigantiske bonusser står i kø til politiets top

Dermed skulle man måske tro, at man hos The Animation Workshop under Morten Thornings ledelse, havde været særdeles påpasselige med at kunne dokumentere, at der blev indhentet tilbud hos andre potentielle leverandører, inden at aftalerne blev indgået med personer særdeles tæt på uddannelseslederen.

Ikke kun for at overholde kravene om god forvaltningsskik, men også for at fjerne mistanken om urent trav.

Oversigt over fakturaer fra uddannelsesleders bror til The Animation Workshop

 

VIA : Vi har ingen dokumentation

Men på trods af at en stor del af aftalerne er indgået indenfor de seneste regnskabsår, har man ikke fra The Animation Workshops side nogen dokumentation for, at andre end uddannelseslederens nærmeste familie og kæreste er blevet spurgt.

Læs også : Rigspolitiets dyre kajplads : Betalte 40.000 kroner dagligt for at ét skib kunne lægge til kaj

Det fremgår af en email fra VIA University College til Journalista.dk :

– I forhold til de alternative tilbud, som det forventes er indhentet, kan det oplyses, at der ikke har kunnet dokumenteres, at der er sket indhentelse af disse tilbud.

Læs også : Til Bornholm med stil : Rigspolitiet chartrede privatfly til 1.121.000 kroner

Blandt de største ordre som man fra The Animation Workshop har placeret hos Morten Thornings bror, datter og kæreste, kan nævnes leje og reparationer på biler, hvilket er sket fra brorens autoværksted. Et autoværksted der vel og mærke ligger placeret langt væk fra Viborg, som er hvorfra The Animation Workshop udbyder sine uddannelser.

Oversigt over fakturaer fra uddannelsesleders datter til The Animation Workshop

 

Fakturaer fra uddannelsesleders kæreste til The Animation Workshop

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*