Mens kriminalitet ikke efterforskes : Gigantiske bonusser står i kø til politiets top

Pressefoto fra Rigspolitiet
Del artiklen her:

Det kan godt være, at politiet nedprioriterer at rykke ud til eksempelvis indbrud. Men omvendt har politiets top været meget aktive, når det har handlet om deres egne bonusser.

Politiet

– Jeg synes, det er arrogant af politiet, at man har en kultur, hvor man på forhånd har afgjort, at indbrud ikke skal efterforskes. Jeg synes, det er fuldstændig utilgiveligt, hvis man har sådan en kultur.

Sådan lød det i maj måned fra Torbjørn Hansen, da han overfor TV2 Fyn fortalte om et indbrud, som her i foråret ramte hans maskinstation i Tullebølle på Langeland. Til statsmediet fortalte indehaveren af maskinstationen samtidig, at han få dage efter indbruddet, hvor tyvene i høj grad gik efter bestemte typer af værktøjer, modtog et brev fra politiet. Her fortalte ordensmagten at man ikke forventede at ville foretage sig yderligere, hvilket Torbjørn Hansen tog som udtryk for, at man fra Fyns Politis side slet ikke ønskede at efterforske denne type af lovovertrædelser.

Læs også : Rigspolitiets dyre kajplads : Betalte 40.000 kroner dagligt for at ét skib kunne lægge til kaj

Men mens Fyns Politi ikke har haft travlt at efterforske Straffelovsovertrædelserne begået mod Torbjørn Hansen, har der været anderledes travlhed på chefgangen på politigården i Odense, når lønkontoerne har skullet tjekkes. For Fyns Politi er nemlig blandt de politikredse, hvor ledende medarbejdere har modtaget markante bonusser her de seneste år.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået blandt landets politikredse.

Del af politiets oversigt over aflønningen af ledende medarbejdere rundt om i landets politikredse

 

Kæmpe bonusser udbetalt til fynske politifolk

Specielt 2015 var året, hvor bonusser blev delt ud med rund hånd hos Fyns Politi. Således fremgår det af opgørelserne fremsendt til Journalista.dk, at to ledende medarbejdere, dette år kunne sætte ekstra bonusser ind på kontoen ud over den almindelige løn.

Læs også : Dyrere end luksussuiten på Hotel d’Angleterre : 11.878 kroner per overnatning for 222 politibetjente under Folkemødet

Den største gik til Fyns politidirektør, som på den konto hentede 908.105 kroner. Samtidig blev der også udbetalt en bonus på 496.689 kroner, hvilket gik til Fyns Politis chefanklager. Udbetalinger der fulgte op på den, som Fyns chefpolitiinspektør opnåede året før. Her modtog han nemlig 475.549 kroner, ud over hans almindelige løn via et såkaldt engangsvederlag.

Bonusser udbetalt overalt i landet

Uanset udbetalingernes størrelser, har fynboernes ekstra indtægter langt fra været enestående for andre ledende danske politifolk. Således viser opgørelserne fra landets politikredse, at der indenfor de seneste år er blevet udbetalt bonusser på helt op til 928.105 kroner.

Læs også : Til Bornholm med stil : Rigspolitiet chartrede privatfly til 1.121.000 kroner

Den kom til udbetaling til politidirektøren for Midt- og Vestsjællands Politi, mens hans kollega på Bornholm har modtaget en ekstraordinær udbetaling på 604.031 kroner. Bonusser har der eksempelvis også været til chefpolitiinspektøren for Københavns Vestegns Politi, som har modtaget 539.801 kroner, ligesom hans politidirektør indenfor de seneste år har sikret sig en udbetaling oven i den almindelige løn på 444.140 kroner.

Store bonusser til ledende politifolk kendes også fra Midt- og Vestjyllands Politi, hvis chefpolitiindspektør i 2016 modtog 491.456 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*